Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:11:48

Про перебіг виборів на Чернігівщині

03.07.2019   07:13Агенцiя

За перший місяць кампанії виборів до Верховної Ради України поліція Чернігівської області отримала 25 повідомлень про ймовірні правопорушення.

З них п’ять стали приводами для відкриття кримінальних проваджень:

Одне провадження відкрито за статтею «погроза або насильство щодо журналіста», що мало місце у Прилуках. Частина 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України передбачає за такі дії покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років, арешт на строк до 6 місяців, обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

Три провадження поліція відкрила за фактом реєстрації «двійників»-кандидатів на різних виборчих округах Чернігівщини, а також одне провадження за фактом поширення газети з неправдивою інформацію про кандидата в депутати на Сновщині. Частина 1 статті 157 Кримінального кодексу України за перешкоджання здійсненню виборчого права передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

Правоохоронці також склали низку адмінпротоколів за статтею 212 з позначками 10 та 13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації у Ніжині та виготовлення друкованих матеріалів передвиборної агітації без вихідних даних у Чернігові.

Законодавство передбачає за ці правопорушення накладання штрафів різних розмірів, повідомив Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини