Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:10:18

Чернігівщина: за межами області голосуватимуть 129 виборців

26.06.2019   12:28Агенцiя

Станом на понеділок, 24 червня, 240 чернігівських виборців тимчасово змінили місце голосування, причому 111 з них голосуватимуть на дільницях Чернігівщини.

Натомість 211 мешканців з інших регіонів звернулися до чернігівських місцевих відділів ведення ДРВ із заявами про тимчасову зміну місця голосування без зміни їхньої виборчої адреси. Про це йдеться на офіційному сайті Державного реєстру виборців.

Протягом першого місяця виборчої кампанії на Чернігівщині майже 450 виборців змінили місце голосування. 240 мешканців Чернігівської області голосуватимуть не на «своїх» виборчих дільницях, до яких відносяться відповідно до місця реєстрації. Найбільша кількість заяв щодо голосування в Харківській (35), Київській (20) областях та м. Києві (29). Ще 111 людей змінили дільницю в межах регіону. Загалом чернігівці голосуватимуть у 15 областях України, в столиці та на закордонному виборчому окрузі.

До чернігівських відділів ведення Державного реєстру виборців звернулося 211 осіб з інших регіонів. Найбільша кількість заяв надійшла від киян (75), а також мешканців Донецької (39)  та Луганської (27) областей.

Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області Наталія Висіканець нагадує, що для тимчасової зміни місця голосування виборцям до 15 липня включно потрібно звернутися до місцевого відділу ведення Державного реєстру виборців, маючи при собі паспорт і заяву з вказаною бажаною дільницею. Потім варто перевірити себе в списку виборців, зайшовши в «Особистий кабінет виборця» на сайті ЦВК.

Відповідно до ч. 10 ст. 2 Закону «Про вибори народних депутатів України» виборець, який проживає або на день проведення голосування на виборах депутатів перебуває на території іноземної держави, а також громадянин України, якому тимчасово змінено місце голосування (без зміни виборчої адреси) на іншу виборчу дільницю поза межами одномандатного округу, до якого такий виборець віднесений на підставі відомостей Державного реєстру виборців про його виборчу адресу, має право голосу на виборах депутатів лише у загальнодержавному окрузі. Реалізація цього права забезпечується включенням виборця до списку виборців на відповідній виборчій дільниці із зазначенням, що такий виборець отримує лише бюлетень для голосування у загальнодержавному окрузі.

Також згідно із ч. 3 ст. 7 Закону України «Про Державний реєстр виборців» за мотивованим зверненням виборця, який має право голосу на відповідних виборах чи референдумі, орган ведення Реєстру може тимчасово (на період їх проведення) змінити виборцю місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси. Таке звернення подається до органу ведення Реєстру за місцезнаходженням зазначеної виборцем виборчої дільниці або за виборчою адресою не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування на відповідних виборах чи референдумі. Тимчасова зміна місця голосування виборця (виборчої дільниці) підтверджується посвідченням за формою, встановленою Центральною виборчою комісією, яке видається виборцю.

Покрокову детальну інструкцію щодо зміни місця голосування можна знайти за посиланням: http://l.oporaua.org/rada_golosuvaty.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Висіканець, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини