Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:31:03

Створення Понорницької громади на фінішній прямій

18.06.2019   15:53Агенцiя

20 червня на сесіях Понорницької селищної та Вербівської сільської рад розглядатимуть проект рішення про добровільне об'єднання в Понорницьку ОТГ.

Про це повідомив Понорницький селищний голова Петро Василець під час виїзної консультації Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України до Понорниці. Участь у заході також взяли члени виконавчого комітету, Вербівський сільський голова Віктор Залозний та депутат обласної ради Володимир Селянський.

Присутніх, зокрема, цікавили питання формування бюджету майбутньої громади, державної фінансової підтримки ОТГ. Говорили також про механізми надання освітніх, медичних, культурних та соціальних послуг у громаді.

Як відомо, 10 червня громада отримала позитивний висновок ОДА про відповідність проектів рішень щодо створення Понорницької ОТГ Конституції та законам України.

"Після сесійного затвердження проектів документів Понорницька селищна рада ініціюватиме перед ОДА клопотання до ЦВК про призначення перших місцевих виборів. Тож сподіваємось, що з наступного року новостворена Понорницька ОТГ зможе відчути всі переваги децентралізації", - зазначив консультант з бюджетних питань ЧРВ АМУ Микола Силенко.

Зважимо, раніше Понорниця зверталася з пропозицією об'єднання до Вербицької, Деснянської, Крисківської, Мезинської, Покошицької, Розльотівської та Радичівської сільських рад. Створити громаду з центром у смт Понорниця виявили бажання Верба, Радичів і Мезин. Проте дві останні поки не мають такої можливості, оскільки ряд інших громад, які відмовилися, "відрізають" їх територіально. Тобто, у перспективі фінансова самостійність і додаткові повноваження новоствореної громади можуть стимулювати їх до приєднання в ОТГ.

Як відомо, за Перспективним планом у Коропському районі має бути дві громади - з центром у Коропі та Понорниці. Перша функціонує з грудня 2016 року, повідомило Чернігівське РВ АМУ.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини