Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:58:35

207 округ найбільш прогнозований?

25.05.2019   11:23Агенцiя

При підготовці матеріалу «Постпрезидентська» та «предпарламентська» Чернігівщина – чого чекати і на що сподіватися?» вирішив проаналізувати ситуацію на кожному з мажоритарних округів з точки зору «А хто ж кандидати?». На сьогодні, на мою думку, однією з найбільш прогнозованих є ситуація у 207 окрузі.

Цим округом протягом 2014-2019 років опікується народний депутат Анатолій Євлахов, якого під час виборів підтримували БПП «Солідарність» та «Удар». Його опонентом у 2014 році став Ігор Рибаков, який відповідав за округ у 2012-2014 роках. І здається, шанси останнього повернутися у парламент значно зростають.

Ті, хто слідкував за парламентськими виборами у 2014 році, пам’ятають, що найдовше голоси рахували у 207 ОВК. Різниця між фаворитами виборців – Ігорем Рибаковим та Анатолієм Євлаховим – була однією з найменших в Україні – 469 голосів. Багато хто вважав у той час, що переможцю ці голоси забезпечили маніпулятивним шляхом, але з представниками партії Порошенка тоді не сперечалися. 

Факт, що Ігор Рибаков повертається в 207 округ, підтверджують вітання з Великодніми святами, розміщені на бігбордах в окрузі. У соцмережах писали, що більшість конструкцій зовнішньої реклами була демонтовано, але фото з місць подій доводить, що їх просто зламали. Цікаво, що вандалізм розпочався відразу після початку виборчої кампанії. Це більше нагадувало істерику опонентів.



В свою чергу результати роботи депутата від БПП на президентської кампанії 2019 року показують, що і з підтримкою лідера партії не все було гаразд. Порошенко – четвертий, після Зеленського, Тимошенко та Ляшко. А у другому турі, взагалі, Зеленський отримав 63365 голоси проти 12949 у Порошенка. З відкритих джерел відомо, що агітаційна кампанія Петра Порошенко в 207 окрузі забезпечувалася Анатолієм Євлаховим. Фактично, замість мобілізації власної структури за кошти Порошенко – провальна кампанія.

Місцеві еліти півночі Чернігівщини завжди намагаються орієнтуватися на переможця і постійно опонують один одному. Вони можуть зацікавитися підтримкою немісцевого парламентарія, який не представляє лише один район. А якщо він відомий і з ним вже співпрацювали, то і шанси його підтримки значно вищі. А Рибаков вже представляв округ і доволі впевнено.

Швидкість виборчої кампанії дає переваги тим, хто вже відомий. Особливо в такому північному консервативному окрузі, як 207. 

І ще одне. Цей округ мабуть один з небагатьох найбільших по території округів, де дуже важка логістика проведення політичної кампанії. І тут вплив політичних структур значно менший, а більше ефективним є одноосібне управління.

Тому 207 округ в цій парламентській кампанії є одним із найбільш прогнозованих на Чернігівщині. І саме в ньому повинен залишитися тільки один.

Юрій Паперний

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.