Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:32:28

У Чернігівській області створюються ще дві ОТГ

10.05.2019   11:57Агенцiя

На Чернігівщині функціонують 39 об’єднаних територіальних громад. Ще у шести ОТГ перші місцеві вибори відбудуться 30 червня. Чекає на призначення виборів Добрянська селищна ОТГ, яка завершила процедуру об’єднання цьогоріч.

24 місцеві ради Прилуцького району завершують процедуру добровільного об’єднання.

Так, Яблунівська, Сергіївська, Дубовогаївська, Ковтунівська та Крутоярівська сільські ради об’єднуються в Яблунівську сільську ОТГ з центром у селі Яблунівка.
Голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник підписав сьогодні відповідне розпорядження, яким затверджено висновок про відповідність Конституції та законам України проектів рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад» п’яти зазначених територіальних громад.

Ще одним розпорядженням голова ОДА затвердив висновок щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад» Сухополов’янської, Білорічицької, Дідовецької, Заїздської, Замостянської, Знам’янської, Канівщинської, Колісниківської, Лісовосорочинської, Мазківської, Малківської, Нетяжинської, Охіньківської, Переволочнянської, Піддубівської, Погребівської, Рудівської, Ряшківської, Смоської сільських рад Прилуцького району.
Відтак, ці 19 місцевих рад об’єднуються в Сухополов’янську сільську об’єднану територіальну громаду з центром у селі Сухополова.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини