Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:21:33

На Чернігівщині за оренду земельних паїв власники отримають понад 1,06 млрд гривень

27.04.2019   10:49Агенцiя

Середній розмір річної орендної плати на Чернігівщині становить 1233 грн за гектар.

Розмір річної орендної плати за користування земельними ділянками різниться по районах Чернігівської області. Найвищу вартість оренди за один гектар землі цьогоріч зафіксовано у Бахмацькому районі (2 440 грн), найнижчу – у Городнянському районі (321,7 гривень).

Згідно з укладеними договорами, орендарі планують розраховуватися з власниками паїв переважно грошима – 56 % (589 млн грн) виплат. Оплата сільськогосподарською продукцією становить 38% (401 млн грн) та послугами – 6% (71 млн гривень).

Загалом аграрії Чернігівщини уклали з власниками земельних паїв 271 808 договорів оренди на землі загальною площею 861 тис. гектарів. Переважну кількість ділянок власники віддали в оренду на 8-10 років.

Найбільше договорів оренди зареєстровано на території Ніжинського (21 675), Бахмацького (21 263) та Чернігівського (19 986) районів Чернігівської області.


Довідково:
Відповідно до статті 93 Земельного кодексу України, право оренди земельної ділянки – це засноване на договорі строкове платне володіння й користування земельною ділянкою, що необхідна орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності. Земельні ділянки можуть передаватися в оренду громадянам і юридичним особам України, іноземцям і особам без громадянства, іноземним юридичним особам, міжнародним об’єднанням і організаціям, а також іноземним державам.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини