Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:57:12

З самого ранку черги на дільницях та висока активність виборців – так розпочалися вибори в Чернігівській області

31.03.2019   11:50Агенцiя

Про це повідомляли учасники першої прес-конференції «Виборчий марафон: старт дня виборів» у прес-центрі «Чернігівський вибір».

 

За словами Валерія Білоокого, начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Чернігівської ОДА, всі 1092 виборчі дільниці в області розпочали свою роботу вчасно. До списків внесено 809700 виборців. «Для нас це одна із найскладніших виборчих компаній. Висока активність виборців, багато людей перевіряли себе у списках в реєстрі, багато людей змінювали місце голосування», - сказав Валерій Білоокий. Він розповів, що сервісом перевірки у державному реєстрі скористалися 27 834 виборці Чернігівської області, з яких лише 5317 осіб не було в реєстрі. Під час минулих президентських виборів – таких звернень було 500.

За словами Юлії Ковтун, речниці Чернігівської обласної поліції, порушень станом на 9 годину ранку не було зафіксовано. «З початку виборчих перегонів до поліції надійшло 259 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Було порушено 21 провадження, наразі розслідування проводиться по 14 справах», - сказала вона.

«Служба МНС в Чернігівській області в день виборів працює у посиленому режимі», - про це повідомила Ніна Луценко, фахівець відділу агітаційно-пропагандиської роботи ЦЗД УДСНС України у Чернігівській області.  З 25 березня особовий склад управління переведений на посилений режим ведення служби. Для забезпечення пожежної та техногенної  безпеки, реагування на пожежі та надзвичайні працює 1473 службовців з числа підрозділів УДСНС Чернігівської області. У будівлях де знаходяться виборчі дільниці організовано чергування пожежних постів.

За словами Наталії Висіканець, координаторки спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області, день голосування на Чернігівщині розпочався практично без порушень, а ті що зафіксували спостерігачі на дільницях були оперативно виправлені. Вона розповіла, що на дільниці №740818 (с. Ведильці Чернігівського району) три кабінки для голосування знаходяться біля вікон на першому поверсі будинку і сторонні особи з вулиці можуть бачити, як виборці заповнюють бюлетені. Після зауваження спостерігача ОПОРИ голова комісії Ніна Коротич та секретар Тамара Колесник заклеїли вікна папером.

Спостерігається висока активність виборців. «Одна дільниця у Мені розпочала своє засідання трохи раніше, але відкрилася вчасно. На цій дільниці з 2202 осіб проголосувало за 50 хвилин аж 95 виборців», - розповіла Висіканець.

За словами Володимира Андрійченка, голови Чернігівського обласного відділення Комітету виборців України, дільниці забезпечені бюлетенями в повному обсязі. «Бажання проголосувати спостерігається не лише у сільській місцевості, а і у містах. На дільницях спостерігаються черги, ще до їх відкриття. Тобто люди більш активні, ніж  у минулих роках», - сказав Андрійченко.

Антон Приходько, представник «Громадянська кампанія захисту права на вибір», зазначив, що їх організація запустила телеграм-бот, який дозволяє перевірити чи є порушення виборчого права. Також він повідомив, що на дільниці, яка знаходиться у школі №19, чоловік  намагався винести бюлетень, але його зупинили. На його думку, деякі порушення є, але вони поки що не системні.

Наступні прес-конференція «Виборчий марафон -2019 » у прес-центрі «Чернігівський вибір» відбудуться о 13.00, 17.00 та 21.00. Запрошуємо суб’єктів виборчого процесу до участі.

Місце проведення: Чернігів, вул. Шевченка, 5.

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.