Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:46:17

Зміни в системі медицини - на користь жителів області

29.03.2019   09:11Агенцiя

На засіданні колегії облдержадміністрації, яке відбулося 27 березня, начальник управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш поінформував про виконання протягом минулого року основних завдань Програми соціального та економічного розвитку у сфері медицини.


Вже на початку свого виступу Петро Гармаш зауважив, що реформування галузі в області відбувається в умовах демографічної кризи та погіршення стану здоров’я населення. Так, за минулий рік на Чернігівщині народилося 6854 дитини, а померло 19304 особи. Таким чином, природний приріст населення залишається від’ємним — мінус 123 на 10 000 населення.

Разом з тим, за інформацією управління охорони здоров’я ОДА, порівняно з попереднім роком у 2018-му знизилась захворюваність населення і склала 65866,7 випадка на 100 тисяч населення. Найчастіше реєструвалися хвороби органів дихання, травми та отруєння, а також хвороби шкіри та підшкірної клітковини.
В області триває реформування системи охорони здоров’я, спрямоване на оптимізацію мережі закладів первинної ланки, приведення наявного ліжкового фонду до обґрунтованих потреб, розширення мережі закладів первинної медико-санітарної допомоги на засадах загальної практики-сімейної медицини та удосконалення служби швидкої (невідкладної) допомоги.

У комунальних медичних закладах області працює близько 20 тисяч осіб, у тому числі 3,5 тисячі лікарів та 9 тисяч середніх медпрацівників.
Минулого року було розпочато фінансування заходів, спрямованих на розвиток сільської медицини. У держбюджеті 2018 та 2019 років передбачено на це 166,4 мільйона гривень. Розпочато будівництво 16 амбулаторій монопрактики та 5 амбулаторій групової практики. Для них вже придбано 21 санітарний автомобіль та медичне обладнання.

Крім того, понад 185 мільйонів гривень минулого року було спрямовано на покращення матеріально-технічної бази медичних закладів.
/>
Триває дія урядової програми «Доступні ліки». На її реалізацію в області використано 29,5 мільйона гривень.

Активно впроваджується кампанія з підписання декларацій між лікарями та пацієнтами. Майже 72% жителів області вже обрали свого фахівця.

— Реформа системи охорони здоров’я, ініційована Президентом України, покликана максимально наблизити сучасні медичні послуги до людей. Тож маємо і надалі ефективно та якісно її здійснювати в інтересах громади Чернігівщини, — підсумував Петро Гармаш.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини