Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:22:22

Петро Порошенко наголосив, що одним із пріоритетів розвитку держави має бути подолання бідності

14.03.2019   10:08Агенцiя

«Подолання бідності – це є точно невідкладне, життєво важливе завдання. Це надзвичайно важливий фронт. Ми мусимо це зробити не тільки заради бідних, але й заради всіх без винятку українців. Адже бідність – це загальнонаціональне приниження. Бідність – це психологічна травма для всього суспільства, гальмо в розвитку всієї держави», - зазначив Петро Порошенко.

За його словами, нинішній економічний підйом дає реальні підстави для його плану подолання злиднів: «Запам’ятайте чотири слова – це індексація, монетизація, компенсація і підтримка родин».   

Глава держави нагадав, що про індексацію пенсій було прийнято рішення ще в 2017 році.  «З 1 березня відтепер, включно з 2019 роком, вже проводимо і проводитимемо щороку (індексацію – ред.). У Чернігівській  області  пенсія після перерахунку буде підвищена для 262 тисяч осіб. Середній розмір підвищення пенсій 530 грн. Я знаю, що це небагато. Ще включно до цього, 69 тисяч осіб на Чернігівщині отримають підвищення більше тисячі гривень», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави розяснив рішення монетизувати субсидії: «Відтепер держава не просто даватиме гроші газовим компаніям чи комунальникам. Гроші будуть віддаватися самим споживачам. Сьогодні в області отримають субсидію 142 тисяч домогосподарств».

Він також наголосив, що обов’язково буде забезпечено підвищення мінімальної заробітної плати. Президент нагадав, що у 2015 році мінімальна зарплата була 1378 грн., це становило 63 долари. «У 2019 році при середньозваженому курсі 26,6 у гривнях мінімальна зарплата становитиме 4173 грн. і, відповідно, 154 долари», - повідомив він.



Під час виступу на Раді регіонального розвитку Чернігівщини Глава держави зазначив, що «вже п’ять років, як ми, українці, йдемо своїм шляхом». Він зауважив, що напрямок розвитку був чітко визначений Революцією Гідності і мільйонами людей, які вийшли на майдани з чіткою вимогою інтеграції в Європейський Союз.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини