Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:49:34

ОДА задіє всі повноваження, щоб запобігти втручанням у виборчий процес, - Олександр Мисник

23.02.2019   09:16Агенцiя

20 лютого голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник зустрівся з представниками наглядової комісії «Місія ОБСЄ». Місія зі спостереження за президентськими виборами в Україні розпочала свою роботу 6 лютого на запрошення української влади.


— Вибори Президента України — ключова подія для демократичного розвитку нашої держави, — наголосив Олександр Мисник. — Обласна державна адміністрація вживатиме всіх можливих заходів у межах своїх повноважень, щоб не допустити будь-яке втручання у виборчий процес. Ми також готові всебічно сприяти міжнародній спільноті у спостереженні за перебігом виборів на території області.

Четверо довготермінових спостерігачів працюватимуть на Чернігівщині у складі двох незалежних груп, кожна з яких відповідатиме за три виборчі округи області.

Як пояснив представник місії ОБСЄ Нільс Е. Нільсен, вони прибули завчасно, аби ознайомитися із ситуацією на місцях, зустрітися з представниками місцевої влади та окружних виборчих комісій, а також підготуватися для зустрічі короткострокових спостерігачів, які прибудуть за кілька днів до дня виборів.

Голова ОДА ознайомив учасників місії з перебігом підготовки до організації виборів на території Чернігівської області. З-поміж більш ніж мільйонного населення тут проживають майже 830 тисяч виборців. Усі організаційні заходи проводяться у терміни, визначені Календарним планом, який затвердила Центральна виборча комісія.

У районах і містах області напередодні та в день виборів чергуватимуть аварійні бригади, які зможуть якнайшвидше ліквідувати пошкодження ліній електропередач та зв’язку, якщо такі виникнуть. Для підтримання громадського порядку та охорони виборчої документації на всіх виборчих дільницях у день голосування перебуватимуть представники Національної поліції.

Олександр Мисник підкреслив, що керівництво облдержадміністрації залишається відкритим до співпраці та діалогу, а також запросив міжнародних спостерігачів ознайомитися за нагоди і з економічним та туристичним потенціалом Чернігівщини.


Довідково:

Місія зі спостереження за президентськими виборами Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації безпеки і співробітництва в Європі проводить оцінку виборів щодо їх відповідності зобов’язанням України перед ОБСЄ, іншим міжнародним зобов’язанням і стандартам демократичних виборів, а також національному законодавству. Спостерігачі стежать за проведенням передвиборчої агітації, роботою виборчої адміністрації та відповідних державних органів, медіа-середовищем та вирішенням суперечок, пов’язаних з виборами.
Під час свого спостереження місія зустрічається з представниками державних органів і політичних партій, а також із кандидатами, представниками громадськості, ЗМІ та міжнародної спільноти.
У день виборів спостерігачі стежитимуть за відкриттям виборчих дільниць, голосуванням, підрахунком бюлетенів та зведенням результатів голосування.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.