Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:34:10

Розвиток спроможності ОТГ області - результат спільної діяльності усіх учасників реформування

15.02.2019   10:33Агенцiя

Аспекти співпраці облдержадміністрації та Програми «U-LEAD з Європою» обговорили сьогодні на зустрічі заступника голови облдержадміністрації Наталії Романової з представниками моніторингової місії ЄС. З боку ЄС участь у зустрічі взяли керівник місії Єнс Пітер Крістенсен, старший консультант Вольфганг Георг Веддеркопф, консультант Філіпп Боттерн.

— З приємністю можемо констатувати, що Чернігівщина сьогодні у числі лідерів з децентралізації в Україні, — зазначила Наталія Романова. — На даний момент маємо 39 об’єднаних територіальних громад, у п’ятьох очікуються вибори, ще у п’ятьох — довибори. Варто зауважити, що об’єднання громад відбувається на суто добровільній основі, без будь-якого адміністративного тиску. Цьому передувала масштабна роз’яснювальна робота, тож люди бачать і розуміють перспективи об’єднання.

Заступник голови облдержадміністрації наголосила також, що досвід проведення подібних реформ, яким діляться європейські партнери, допомагає молодим громадам уникнути багатьох помилок та ризиків і знайти свій шлях ефективного розвитку.

Представників ЄС цікавили не лише кількісні, а й якісні показники децентралізації. Чи враховуються інтереси громад при складанні стратегії розвитку області на найближчі роки? Чи забезпечується у новостворених громадах належний обсяг та якість соціальних послуг? Чи проводиться робота з підготовки або перепідготовки відповідних фахівців та чи надається допомога у написанні проектів?

Як поінформувала директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик, як короткотермінові, так і довгострокові плани розвитку Чернігівщини складаються з урахуванням пропозицій з ОТГ та районів. Для підвищення професійного рівня посадових осіб органів місцевого самоврядування та їх ознайомлення з можливими напрямками розвитку ОТГ організовуються численні курси, семінари, тренінги, інші форми комунікації. Олександра Хомик відзначила при цьому потужну підтримку Програми «U-LEAD з Європою», яку відчувають і органи місцевого самоврядування, і облдержадміністрація.

Обговоривши особливості, проблеми і здобутки децентралізації на Чернігівщині, сторони діалогу відзначили високу результативність співпраці та доцільність її продовження.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.