Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:21:58

Чи можна приєднати «сусідів» до Срібнянської ОТГ?

14.02.2019   09:14Агенцiя

Днями Людмила Чабак, радник з питань децентралізації Чернігівського ЦРМС, зустрілася з представниками Срібнянської об'єднаної територіальної громади.

Про повідомляє Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

Срібнянська об’єднана територіальна громада була створена у 2017 році. Навколо селища Срібне об’єдналися 90% Срібнянського району. До складу громади входить 28 населених пунктів. Загальна площа території Срібнянської об’єднаної громади складає 634,6 кв. км.

Громада за перший рік своєї діяльності довела, що вона має потенціал до розвитку та готова до змін, не зважаючи на внутрішні та зовнішні виклики. Срібнянська селищна рада налагодила співпрацю із сусідами у соціальній та культурній сфері.

Під час зустрічі мова йшла про можливості збільшення території громади та приєднання сусідніх сільських рад за межами перспективного плану. Експертка з децентралізації Чернігівського ЦРМС надала роз’яснення з цього питання та пояснила процедуру приєднання до вже створеної ОТГ.

Також в рамках виїзної консультації  Людмила Чабак надала рекомендації стосовно інструкції з діловодства селищної ради та інші актів, які вже прийняті або мають бути прийняті, та пояснила важливість дотримання Закону України "Про доступ до публічної інформації" в роботі селищної ради.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини