Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:19:28

Де команда працює, там є розвиток. Голова ОДА відвідав Срібнянщину

18.01.2019   15:31

— Коли місцева влада, депутатський корпус і бізнес працюють злагоджено, це відразу відображається в показниках району. І так має бути, адже всі ми маємо спільну мету — розвиток Чернігівщини, — зауважив голова Чернігівської облдержадміністрації під час робочої поїздки на Срібнянщину, де поспілкувався з очільниками району, ОТГ та представниками бізнесу.

Мова фактів і цифр є більш, ніж переконливою: минулоріч район зібрав найвищий в області врожай зерна (222,3 тисячі тонн); показник валової продукції зріс на 43 мільйони гривень; повністю освоєно субвенцію – понад 10,5 мільйона; за державні і місцеві кошти відремонтовано 12 ділянок доріг.

Продовжується реалізація потужного інвестиційного проекту «Будівництво елеватору ємністю 96 тисяч тонн для зберігання олійних та зернових культур».

Активна Срібнянщина і в соціальній сфері. Зокрема дві прийомні сім’ї виховують четверо дітей. За рахунок перевиконання у 2017 році дохідної частини бюджету району минулоріч придбано службову квартиру для лікаря. Запрацював ЦНАП, який надає послуги для жителів громади.

Однак, працювати ще є над чим. Реконструкції потребують чимало дитячих садків, шкіл, ФАПів. Район націлений спільно з ОТГ вирішити конкретні питання екології: придбати сміттєвоза та контейнери для роздільного збору відходів, провести ремонт водогону та водонапірної башти. Для швидшого ремонту доріг у планах — купівля власного катка.

— Важливо, що окресленні завдання виписані в Плані перспективного розвитку Срібнянського району на 2019-2021 роки. Це дає змогу сконцентрувати зусилля і чітко крокувати у заданому напрямку, — наголосив Олександр Мисник.

Принагідно голова облдержадміністрації вручив державну нагороду головному інженеру СТОВ «Батьківщина» Івану Борсуку. Йому як представнику одного з найбільших товариств району за вагомий внесок у розвиток АПК присвоєно звання «Заслужений працівник сільського господарства України».

Також очільник області відвідав дошкільний навчальний заклад "Сонечко".

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини