Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:29:26

Як депутати міської ради інформують та здійснюють прийом виборців?

22.12.2018   13:14

В рамках кампанії Атестація депутатів місцевих рад, яка охоплює сімнадцять областей України, Громадська організація “Агенція міських ініціатив” в ході прес-конференції презентувала результати моніторингу інформування та здійснення прийому виборців депутатами Чернігівської міської ради.

“Наша діяльність в рамках Атестації депутатів місцевих рад дозволяє мотивувати депутатів покращувати показники своєї діяльності, а виборців — слідкувати за діяльністю депутатів, яких обирали” – заявив координатор проекту Андрій Кужель під час прес-конференції.
 
Систематизовану інформацію про депутатів можна дізнатись на сайті Чернігівської міської ради. У розділі "Депутатський корпус" зібрані профайли депутатів. Кожен із профайлів містить однотипну інформацію: фотокартка депутата, місце роботи, місце та час персонального прийому виборців, партійна та фракційна приналежність, контактні дані депутата.

Серед 42 депутатів Чернігівської міської ради 30 депутатів оприлюднили повну інформацію про прийом виборців. Відносно 11 депутатів оприлюднена неповна інформація про прийом виборців (Воробйов Сергій, Гусак Регіна, Дериземля Андрій, Желдак Ігор, Кирієнко Сергій, Коваленко Володимир, Римаренко Сергій, Тарасовець Олександр, Черненок Максим, Бакшун Іван, Бистров Віктор). Це депутати, які вказали замість часу прийому виборців фразу “за домовленістю по телефону”. Окрім цього, відносно Віктора Бистрова вказана інформація про години прийому, але не вказана адреса громадської приймальні і відсутня контактна інформація, за допомогою якої виборці мали б зв’язатись з депутатом. А відносно Олександра Соколова взагалі не оприлюднена інформація про прийом виборців.

В результаті проведених моніторингових візитів у приймальні депутатів міської ради була виявлена інформація про прийом виборців на сайті міської ради, що не відповідає дійсності. До прикладу, у 25 депутатів не відповідає дійсності вказаний на сайті міської ради графік прийому виборців депутатів. Натомість по 6 депутатам взагалі невідома інформація щодо прийому виборців: не актуальна адреса прийому виборців, недійсні контактні дані і т.д (Володимир Коваленко, Іван Бакшун, Віктор Бистров, Андрій Заїка, Олександр Соколов та Микола Миргородський).

До того, у Володимира Коваленка мало того, що приймальня не виявлена за вказаною адресою на сайті міськради, так і вказаний контактний номер не є дійсним. А щодо Жанни Шерстюк — депутатка не змінила адресу партійної приймальні, що знаходиться у партійній приймальні Радикальної партії, якою не користується вже понад рік. Депутати, у яких стабільно працює приймальня за вказаною адресою та у вказані години прийому — В’ячеслава Летути та Наталія Осіковська. Хоча в основному прийомом виборців займаються їх помічники. Решта депутатів в основному приймають виборців за попередньою домовленістю.

Загалом інформація про депутатів, представлена на сайті Чернігівської міськради, на думку експертів "Атестації депутатів місцевих рад", є неповною. “На сайті не представлені біографічні дані про депутатів, хоча свої автобіографії депутати подавали до ЦВК, коли балотувались, і вони знаходяться в раді. Також не вказані навчальні заклади, які закінчували депутати, сімейний стан та загальна інформація про діяльність депутата – новини, інтерв’ю, повідомлення про проведення прийомів громадян, ініціативи, оголошення тощо”, — зауважив спікер заходу Андрій Кужель.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини