Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:45:55

Патріарх Філарет у Чернігові: Після Собору ми будемо Православною Автокефальною Українською Церквою

07.12.2018   17:33Агенцiя

Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет перебував у Чернігові.

Десятий рік поспіль у Катерининській церкві Чернігова Патріарх служить урочисту Божественну літургію, присвячену відзначенню Дня святої великомучениці Катерини та Преподобного Меркурія Чернігівського.

В обласному центрі Його Святість зустрічав голова облдержадміністрації Олександр Мисник разом з головою обласної ради Ігорем Вдовенком, заступником Чернігівського міського голови Олександром Ломаком, священнослужителями, вірянами.

Після літургії Патріарх Філарет звернувся до присутніх в храмі з проповіддю та вручив церковні нагороди. Так, за особистий внесок у справу відродження української держави і духовності, піднесення ролі Української Церкви у житті суспільства і держави орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого нагороджено Миколу Борща, регента церковного хору Катерининської церкви, головного хормейстера капели бандуристів імені Остапа Вересая, орденом Святого великомученика Юрія Переможця — ГО «Єдина родина Чернігівщини», медалями «За жертовність та любов до України» та Благословенними грамотами — чернігівських волонтерів та вірян.

По завершенню урочистостей Святійший Владика взяв участь у церемонії погашення блоку поштових марок «Краса і велич України. Чернігівська область» та відповів на запитання журналістів.

— Після Об’єднавчого Собору, призначеного на 15 грудня, ми будемо Православною Автокефальною Українською Церквою, яка на рівних увійде в сім’ю інших православних церков. Але зараз іде шалена боротьба, щоб цього не сталося. Проте не хвилюйтесь, Собор вирішить так, як краще для України, — переконаний Предстоятель УПЦ КП.

Перш ніж відбути до Києва, Патріарх Філарет благословив куліш, зварений польовою козацькою кухнею неподалік від церкви, а також закликав на вірних Боже благословення.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини