Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:22:23

Облдержадміністрація "стукатиме в усі двері": працівники "ЧеЗаРи" мають отримати зароблене якнайшвидше

21.11.2018   12:40Агенцiя

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова сьогодні зустрілася з представниками трудового колективу ПАТ «ЧеЗаРа». Тема розмови болюча для обох сторін діалогу: значна заборгованість по заробітній платі.

За офіційними даними, підприємство не виплатило працівникам 2,8 мільйона гривень, завинило і Пенсійному фонду.

Як повідомив керівник підприємства, сьогодні завод має отримати півтора мільйона гривень. Кошти розподілять рівними частками. Ще один транш очікується наступного тижня.

— Мені особисто соромно, що унікальні кадри потужного економічно активного підприємства вимушені вибивати зароблене через суд. Облдержадміністрація не має права втручатися у господарську діяльність приватного акціонерного товариства. Однак, сидіти, склавши руки, ми не збираємося.

Наразі ОДА з власної ініціативи підготувала відповідні листи до Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, який був захоплений виготовленими на заводі безпілотниками, а також до Павла Букіна, Генерального директора «Укроборонпрому», чиї замовлення виконує «ЧеЗаРа».

Облдержадміністрація готова і буде вести перемовини з профільними міністерствами, — зауважила Наталія Романова.

Заступник голови ОДА зазначила, що підприємство має на складах готову продукцію. Втім, через закриття ринку з країною-агресором потрібен час для пошуку нових партнерів. Також завод чекає розрахунку вже за реалізовані деталі.

До слова, після вдалого запуску РН «Антарес», деталі до якого теж виготовляла «ЧеЗаРа», завод має отримати додаткові кошти.

Читати також: NASA успішно запустило ракету з деталями родом з Чернігівщини

—  «ЧеЗаРа» має зберегти репутацію для отримання замовлень і надалі. Та сила заводу — в його працівниках, які не повинні зазнавати таких принижень, — наголосила Наталія Романова.

Принагідно, з трудовим колективом заводу поспілкувалися представники відділення Служби посередництва і примирення в області. Фахівці роз’яснили особливості механізму вирішення трудових спорів. Окрім того, надано практичну допомогу щодо оформлення необхідних документів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини