Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:06:09

Програму сприяння та підтримки ОСББ та ЖКБ пропонують продовжити ще на 2 роки

15.11.2018   17:12

Проект змін та продовження терміну чинної Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2017-2018 роки погодили на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 15 листопада.

Пропонований обсяг фінансування Програми з міського бюджету на наступні 2 роки складає 18,6 млн грн, з них: на 2019 рік – 8,8 млн грн, на 2020 рік – 9,8 млн грн. Далі проект Програми розглядатимуть на сесії міської ради.

Як відомо, діюча Програма надає можливість будинкам з ОСББ та ЖБК отримати співфінансування з міського бюджету на проведення капітальних ремонтів у своїх будинках. Співфінансування відбувається у пропорції 30/70: мешканці будинку за рахунок власних або залучених коштів вносять 30% вартості ремонту, 70% - з бюджету міста. Також існує можливість збільшення фінансування з міського бюджету до 15 тис. грн на одну квартиру, але при умові збереження пропорції співфінансування 70/30.

Пропозиції до Програми надали також безпосередньо представники ОСББ.

- Ми пропонуємо передбачити у новій редакції Програми змінити пропорцію фінансування. Приміром, якщо строк експлуатації житлового будинку перевищує 50 років, то фінансування робіт по капітальному ремонту здійснювати у співвідношенні: 85% від загальної вартості робіт – кошти міського бюджету, 15% – кошти ОСББ (ЖБК). А якщо строк експлуатації будинку не перевищує 10 років, то фінансування капітальних ремонтів за рахунок коштів міського бюджету не здійснювати", - розповів Максим Конашевич, голова Ради Голів ОСББ при міському голові.

Серед інших пропозицій Ради Голів ОСББ - можливість здійснювати капітальний ремонт внутрішньо-будинкових проїздів та малих архітектурних форм на прибудинковій території.

Як відомо, діючою Програмою вже скористалися 24 ОСББ, з них 17 - у 2016-2017 роках і 7 – з початку цього року. Бюджетні призначення на програму у поточному році - 7,875 млн грн, з яких 3,618 млн грн вже використані.

Для прикладу, у рамках Програми капітально ремонтувалися чотири житлових будинки, що належать до ОСББ «Світлий будинок». Як повідомив голова цього ОСББ Андрій Дмитерко, у цих будинках у місцях загального користування встановлені нові металопластикові вікна та двері, капітально відремонтована покрівля. Крім того, у двох будинках встановлені індивідуальні теплопункти. У наступному році керуюча компанія, яка обслуговує загалом 12 будинків, знову планує скористатися цією Програмою - для ремонту покрівлі, зміни комунікацій та встановлення теплопунктів.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.