Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:33:58

Звернення голови Чернігівської обласної ради до Генерального прокурора України. ДОКУМЕНТ

12.11.2018   09:40Агенцiя

Лісова галузь відіграє визначну роль в соціально-економічному розвитку багатьох регіонів України.

Шановний Юрію Віталійовичу!

Питання збереження та раціонального використання одного з найбільших природних багатств набувають особливого значення для Чернігівської області, яка за площею земель лісового фонду є третьою за величиною в Україні.

Окрім того, лісова галузь є суттєвим джерелом наповнення бюджетів різних рівнів та потужним стабілізуючим чинником розвитку всієї Чернігівської громади.

У 2000 році рішенням сесії Чернігівської обласної ради було утворено комунальне підприємство «Чернігівоблагроліс». У його складі діють 18 дочірніх агролісогосподарських спеціалізованих підприємств, які забезпечують охорону, відновлення лісів, задовольняють потреби юридичних і фізичних осіб у лісових ресурсах на основі їх раціонального використання та отримання прибутку. На сьогодні КП «Чернігівоблагроліс» є одним із основних бюджетоутворюючих комунальних підприємств Придесення, про що переконливо свідчать фінансові показники його діяльності. За підсумками минулого 2017 року загальні доходи по агролісогосподарських підприємствах склали 186 346,0 тис. грн., що становить 131,0 % від запланованого показника. Водночас за І півріччя 2018 року загальні доходи по агролісогосподарських підприємствах склали 104 724,0 тис. грн., що становить 124,8 % від запланованого показника.

Наразі у нашій країні і на Чернігівщині зокрема активно тривають процеси децентралізації. На теренах нашої області, яка є лідером у загальнодержавному рейтингу областей щодо формування об’єднаних територіальних громад, вже створено 38 ОТГ, у низці існуючих громад відбувається добровільне приєднання довколишніх населених пунктів.

Проте останнім часом окремі політичні сили на Чернігівщині розпочали відверті політичні спекуляції довкола питання якнайшвидшої передачі дочірніх агролісогосподарських спеціалізованих підприємств КП «Чернігівоблагроліс» новоствореним ОТГ та органам місцевого самоврядування області.

Використовуючи популістичні гасла і нав’язуючи жителям області ініціативи, які не мають під собою юридичного та економічного обґрунтування, деякі політичні партії намагаються маніпулювати свідомістю і відверто загравати із громадянами напередодні старту активної фази передвиборчого процесу.

Безперечно, питання передачі лісів досить складне і тут не може бути однозначної відповіді, зважаючи на те, що реформа місцевого самоврядування ще остаточно не завершилася.

Проте варто відзначити, що зміна власника не збільшить місцеві податки, а для виконання соціальних зобов'язань обласного бюджету необхідно буде шукати інші джерела надходжень.

Враховуючи вище зазначене, з метою забезпечення законності та порядку у лісовій галузі області та недопущення виникнення негативного прецеденту для інших регіонів України, звертаємось до Вас, шановний Юрію Віталійовичу, із проханням надати правову оцінку згаданим вище фактам, обставинам та деструктивним діям окремих політичних сил.


З повагою Голова обласної ради Ігор Вдовенко

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини