Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:48:00

Звернення обласного військового комісара. ВІДЕО

09.11.2018   08:11Агенцiя

Шановні громадяни Чернігівської області!

Мета нашої зустрічі з Вами – це висвітлення перед  громадськістю регіону попередніх результатів проведення експерименту з формування і функціонування Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Як ми повідомляли раніше, на виконання вимог керівництва нашої держави та Збройних Сил України, на базі Чернігівського обласного військового комісаріату та Козелецького районного військового комісаріату минулого року проведено І підготовчий етап експерименту щодо створення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Результатами експерименту підтверджено ефективність нової організаційно-штатної структури територіального центру комплектування та соціальної підтримки, доцільність впровадження ефективної системи обслуговування та надання сервісних послуг щодо соціального і правового захисту окремим верствам населення.

Під час експерименту було здійснено апробацію функціонування обласного (районного) територіальних центрів в новій організаційно-штатній структурі, опрацьовано функціональні структури територіальних центрів, визначено їх повноваження та оптимальну чисельність.

До штату обласного та районного територіальних центрів було введено нові підрозділи за напрямком діяльності – комплектування, мобілізаційно-оборонної роботи та соціального захисту - на практиці доведено ефективність введення посад інструкторів з питань відбору на військову службу за контрактом. Так, планове завдання з відбору кандидатів на контракт у Козелецькому районному територіальному центрі за період експерименту  виконано майже на 120 % і ця тенденція на сьогодні зберігається.

Створення у складі територіальних центрів сектору «комплектування» впровадження сучасних рекламних засобів, проведення відповідної роботи з допризовною молоддю сприяло удосконаленню порядку проведення комплектування військ (сил) особовим складом, покращило якість відбору громадян на строкову військову службу.

Слід зауважити, що протягом 2017-2018 року планові показники призову громадян на строкову службу виконувались на 100%.

Крім того, хочу нагадати, що відповідно до Указу Президента України від 15 лютого 2018 року № 33/2018 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році», у жовтні – грудні буде проводитись призов громадян на строкову військову службу.

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України, на Чернігівську область покладено завдання щодо призову на строкову військову службу в кількості 549 чоловік, з них :
- Збройні Сили України - 247 чоловіки, з них :
- до Сухопутних військ     - 173 чоловіки;
- до Повітряних Сил - 51 чоловік;
- до Військово-Морських Сил - 23 чоловіки.
- Національна гвардія - 180 чоловік;
- Державна спеціальна служба транспорту – 65 чоловік;
- Державна прикордонна служба України – 55 чоловік;
   
Більшість юнаків, які призиваються на строкову військову службу будуть направлені до навчальних центрів:
Сухопутні війська – до с.м.т. Десна, в 169 навчальний центр (це основний навчальний центр Сухопутних військ Збройних Сил України).   
Військово-Морські Сили направлятимуться до навчального центру до м. Розпорядження Кабінету Міністрів України Миколаїв.   
Національна гвардія – до навчального центру до м. Київ.
Державна спеціальна служба транспорту – призвані юнаки проходитимуть навчання в 8-му навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту міста Чернігова із подальшим направленням до інших частин ДССТ.
       
На даний час планове завдання осіннього призову виконано на 58%.
Хочу також додати, що в майбутньому ТЦК та СП буде працювати новий створений підрозділ, який буде займатись створенням та наповненням  роботу бази даних Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних в автоматизованій системи «Оберіг».

Таким чином, всі військовозобов’язані які на даний час ухиляються від призову на строкову військову службу до лав ЗС України та інших військових формувань, будуть змушені понести адміністративне, а в деяких випадках й кримінальне покарання.

Однім з найважливіших завдань в нових системі ТЦК та СП буде відпрацювання питань взаємодії між обласним, районним територіальними центрами і державними адміністраціями щодо планування та ведення територіальної оборони у відповідній адміністративно-територіальній одиниці.

Крім цього, в поточному році на базі Чернігівського обласного військового комісаріату було проведено експериментальне навчання 119-ї бригади територіальної оборони «Північна фортеця 2018» із залученням понад 3 тис. резервістів області.

Цей підрозділ було створено саме завдяки майбутньому переформатуванню  військових комісаріатів на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. 

Навчання отримало високу оцінку вищого керівництва як держави, так і Збройних Сил України і зауважило на тому, що функціонування бригади в даному форматі більш ефективно, ніж це було раніше.
Під час проходження навчальних зборів резервісти забезпечуються військовою формою одягу та грошовим утриманням згідно з установленими нормами.

Наголошуємо на тому, що за резервістам оперативного резерву другої черги на час проведення зборів (включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад) зберігаються місце роботи незалежно від підпорядкування і форм власності, а також займана попередня посада та середньомісячна заробітна плата на підприємстві, та виплачується грошове  забезпечення в військовій частині.

Зауважу на тому, що після проведення навчань, їх учасники підписали контракти щодо проходження військової служби у резерві.
Крім цього, підписання контракту з бажаючими  на проходження служби в військовому резерві в лавах 119-ї бригади територіальної оборони продовжується. Для оформлення всіх необхідних юридичних документів кандидатам необхідно звернутись до військового комісаріату за місцем проживання.

За підсумками навчального року резервісти отримують одноразову грошову винагороду у розмірі прожиткового мінімуму станом на 1 січня навчального року.

Здійснення облаштування адміністративних будівель Чернігівського обласного та Козелецького районного територіальних центрів згідно з новим функціональним призначенням: перший поверх – підрозділи соціальної підтримки та юридичної допомоги з вільним доступом у всі робочі дні тижня; другий поверх – підрозділи рекрутингу та комплектування з вільним доступом; третій поверх – підрозділи оборонно-мобілізаційної роботи та територіальної оборони з відповідними режимним порядком допуску до приміщень та організації їх роботи.

Це покращило умови обслуговування та надання сервісних послуг ветеранів війни та військової служби, пенсіонерів з числа військовослужбовців Збройних Сил та членів їх сімей.

Впровадження нової системи обслуговування та надання сервісних послуг щодо соціального та правового захисту окремих верств населення покращило якість оформлення допомоги, військових пенсій, пільг, зменшило час розгляду звернень громадян майже в 2 рази.

Так, лише створення у територіальних центрах відкритої зони з вільним доступом громадян протягом всього робочого дня збільшило часи прийому громадян протягом тижня в 2,5 рази.

Проведений в 2017 році експеримент показав, що створення територіальних центрів на базі військових комісаріатів сприятиме підвищенню довіри суспільства до діяльності місцевих органів військового управління, якості взаємодії з громадськими організаціями, місцевими громадами, навчальними закладами (установами) щодо посилення військово-патріотичної роботи з населенням, зокрема з молоддю.

Результатами експерименту підтверджено ефективність нової організаційно-штатної структури місцевих органів військового управління, доцільність впровадження ефективної системи обслуговування та надання сервісних послуг щодо соціального і правового захисту окремим верствам населення, доцільність запровадження територіальних центрів в інших військових комісаріатах. Загальний аналіз експерименту свідчить про позитивне сприяння реформування місцевих органів військового управління у суспільстві.

Після високої оцінки керівництвом Збройних Сил України результатів І етапу, Чернігівська область разом із Дніпропетровською, Одеською та Рівненською областями переходить на ІІ етап реформування – повномасштабне створення обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у складі відповідних районних (міських) ТЦК та СП згідно з адміністративно-територіальним устроєм України.
Тобто, не пізніше 30 грудня поточного року на території нашої області 100% всіх військових комісаріатів області, відповідно стануть територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

Хочу зауважити, що районні військові комісаріати, станом на сьогодні, вже майже готові до переходу на ТЦК та СП – їх готовність становить 80%. Не бачу перешкод, які б заважали нам вийти на 100% до початку переформатування.

Маємо впевненість, що в подальшому наша службова діяльність значно покращиться в основних напрямках, а саме:
-  соціальний захист військовослужбовців, пенсіонерів та членів їх сімей;
- значне поліпшення терміну виконання звернень громадян та надання їм консультаційних послуг;
- якісний відбір громадян на строкову військову службу, військову службу в резерві, за контрактом тощо.

" frameborder="0" allowfullscreen>

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини