Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:06:56

Міський бюджет компенсуватиме "Укрзалізниці" проїзд пільговиків приміськими поїздами

26.10.2018   13:06

Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян (мешканців міста Чернігова) на залізничному транспорті приміського сполучення на 2019-2021 роки прийняли на сесії Чернігівської міської ради сьогодні, 26 жовтня.

Як відомо, окремі категорії громадян мають право на пільговий проїзд у приміському залізничному транспорті. Мова про 11 оборотних рейсів поїздів з Чернігова до Ніжина, Неданчичів та Горностаївки через залізничні станції. Компенсувати ці кошти Укрзалізниці у випадку відсутності субвенції з Державного бюджету України має Чернігівська міська рада. Механізм виділення коштів – відповідна міська Програма, яку розробило Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради.

Загальний обсяг фінансів для реалізації програми – 1,8 млн грн, по 600 тис грн щороку. Ці суми обраховані виходячи із реальної кількості чернігівців, які користуються приміськими поїздами.

Програма визначає перелік категорій чернігівців, за проїзд яких у приміських поїздах «Укрзалізниця» отримуватиме компенсацію від міста:
    інваліди війни І-ІІІ груп та особи, які до них прирівняні; супровідники інваліда війни І групи та особи, прирівняної до інваліда при сумісній поїздці (не більше одного), учасники Другої світової війни;
    інваліди війни І-ІІІ груп та особи, прирівняні за пільгами до них; супровідник інваліда війни І групи при сумісній поїздці;
    учасники бойових дій;
    батьки військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження військової служби;
    інваліди, діти-інваліди;
    особи, які супроводжують інвалідів І групи або дітей-інвалідів (50% знижки вартості проїзду у період з 1 жовтня до 15 травня);
    постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи – 1-ї категорії, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – 2-ї категорії;
    неповнолітні діти, які потерпіли від аварії на ЧАЕС і яким встановлена інвалідність, пов’язана з аварією на ЧАЕС;
    діти віком до 6 років в супроводі дорослого (дітям віком від 6 до 14 років надається 25% знижка вартості проїзду);
    діти сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються або навчаються у навчально-виховних, навчальних або інтернатних закладах;
    діти з багатодітних сімей;
    пенсіонери за віком;
    ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани податкової міліції, ветерани Державної пожежної охорони, ветерани Державної кримінально – виконавчої служби України, ветерани служби цивільного захисту, ветерани Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Підраховано, що загалом у Чернігові нараховуються майже 83 тис. громадян, які у разі користування приміським залізничним транспортом мають право на пільгу.

Регіональна філія «Південно-західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» щомісяця рахує скільки громадян і вказаних вище категорій скористалось пільговим проїздом.

Пільги надаються мешканцям міста Чернігова на підставі посвідчення, що підтверджує правовий статус окремої категорії пасажира-пільговика.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.