Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:09:33

Спільними зусиллями ми збережемо громадянську злагоду в суспільстві

12.10.2018   11:33Агенцiя

Про духовно-моральне виховання суспільства говорили 10 жовтня на засіданні обласної ради Церков та релігійних організацій. Захід провела заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова.

Акцент розмови: вирішення будь-яких державних чи церковних проблем неможливе без становлення громадянського суспільства на основі моральних цінностей і духовності.

– Сила і могутність кожної держави залежить від її громадян. Впевнена, що в сьогоднішні непрості часи випробувань для нашої країни кожна релігійна організація має стати вагомим духовним механізмом у ланці виховання відповідальних громадян, – переконана Наталія Романова.

Реакція жителів Чернігівщини й інших регіонів країни на надзвичайну подію, що сталася в Ічнянському районі, – доказ того, як спільними зусиллями можна долати складнощі.

Наталія Романова подякувала всім релігійним конфесіям, які надають допомогу жителям постраждалої території, й зазначила, що окрім матеріальної, людям у таких надзвичайно складних обставинах вкрай необхідна моральна підтримка. І вона сподівається на таку допомогу від церковнослужителей. У цьому заступника голови ОДА підтримали всі учасники засідання.

Також присутні зазначили, що наразі позитивом в Чернігівській області є порозуміння між органами державної влади та релігійними організаціями. Тому дуже важливо і надалі дотримуватися принципів поваги і толерантності, а також міжконфесійної злагоди між представниками різних релігій. Не можна допускати розбрату, який може провокуватися антиукраїнськими силами.

– Усім нам вкрай необхідні порозуміння і співпраця. Ми розраховуємо в цьому на релігійні громади нашої області. Зі свого боку, органи влади підтримуватимуть всі ваші добрі ініціативи. Тільки спільними зусиллями ми збережемо громадянську злагоду в суспільстві, – зауважила Наталія Романова.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.