Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:43:14

Вiдбувається акцiя протесту городнянських лiсiвникiв

02.10.2018   13:47

Саме зараз вiдбувається акцiя протесту городнянських лiсiвникiв проти корупцiйних дiй КП "Чернiгiвоблагролic" та обласної влади.

Перекрита центральна вулиця Городнi 1 Травня. Серед протестувальникiв - працiвники ДП "Городнярайагролiсгосп", лiсопереробних пiдприємств. Прибули депутат обласної ради іван Якуб, голова райдержадміністрації Світлана Ященко, заступник голови районної ради Григорій Примак, мiський голова Андрiй Богдан, сiльський голова Тупичева Лариса Шовкова, яка є членом робочої групи облради.

Керiвництва КП "Чернiгiвоблагролiс" поки нема. Протестувальники кажуть, що не розiйдуться, доки їх не почує область.

Лісівники висловлюють недовіру керівництву КП "Чернігівоблагроліс" та вимагають передати агрогосподарські підприємства до місцевих громад та районів і ліквідувати КП "Чернігівоблагроліс".

- Вимога передачі лісогосподарських агропідприємств обгрунтована, я особисто її підтримую, - прокоментував міський голова. - У свій час майно було передане комунальному підприємству "Чернігвоблагроліс" для ефективного управління. Але ситуація ускладнюється. На місцях зведена до нуля можливість розпоряджатися місцевою деревиною, через що страждають й лісопереробні підприємства. Те, що майно не можна передавати громадам - відмовка. Адже помиляються ті, хто вважає, що агролісгоспи нині пеербувають у обласній комунальній власності. Такого поняття нема. Є спільна власність територіальних громад області. Тому передача не тільки можлива, а й необхідна.

-Підтримую вимоги протестуючих як член робочої групи при обласній раді, - каже Лариса Шовкова. -Ми розробили Положення передачі агролісгоспів громадам. Але в області навмисно ігнорують чи зволікають з вирішенням цього питання.

-Ми направляли відповідне звернення про передачу райагролісгоспів від імені районної ради до обласної, - прокоментував Григорій Примак. - До того ж вже двічі. Питання не вирішується, тому ми підтримуємо цю вимогу протестувальників.

Солідарну думку про підтримку висловила й голова райдержадміністрації Світлана Ященко.

Чим завершиться акція протесту - ми проінформуємо читачів в одному з найближчих номерів газети. Тим більше, що 4 жовтня відбудеться сесія обласної ради. Цікаво, чи внесла вона це болюче питання в свій порядок денний? Городнянські лісівники мають намір бути присутніми на її засіданні.


"Новини Городнянщини"

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини