Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:11:36

Депутати обласної ради визначилися з переліком видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік

19.09.2018   12:31Агенцiя

18 вересня заступник голови обласної ради Арсен Дідур провів засідання робочої групи з планування природоохоронних заходів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області.

На засіданні були присутні члени робочої групи, депутати обласної ради – Віктор Кияновський, Дмитро Блауш, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Василь Новак та начальник відділу технічного нагляду Управління капітального будівництва обласної державної адміністрації Роман Шурик.

У порядку денному присутні розглянули питання стосовно пропозицій Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації щодо внесення змін до Переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік.

Василь Новак детально поінформував присутніх про ті корективи, які пропонуються до включення в оновлений перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Зокрема, йшла мова про лист Ічнянської міської ради щодо аварійного стану каналізаційної насосної станції у м. Ічня.

Було прийнято рішення у поточному році завершити 1 чергу, на що необхідно до 491,00 тис. грн. Водночас існує нагальна необхідність реалізації проекту «Реконструкція каналізаційної насосної станції по вул. Скубана, м. Ічня, Чернігівської області», який потребує 2644,60 тис. грн.

Майже 30 років дана станція експлуатується без капітального ремонту. Обладнання знаходиться в аварійному стані, що може спричинити затоплення машинного відділення і як наслідок зупиниться процес відведення стоків. Ічнянська міська рада вже виготовила проектно-кошторисну документацію по «Реконструкції каналізаційної насосної станції по вул. Скубана, 1-А, м. Ічня, Чернігівської області».

Переліком передбачено фінансування природоохоронного заходу «Реконструкція блоку ємкостей очисних споруд в м. Ічня Чернігівської області» - 2491,00 тис. грн.

Було запропоновано перенести бюджетні кошти в сумі 2000,00 тис. грн. з об'єкту «Реконструкція блоку ємкостей очисних споруд в м. Ічня Чернігівської області» на об'єкт «Реконструкція каналізаційної насосної станції по вул. Скубана, 1-А, м. Ічня, Чернігівської області», а також додати кошти у розмірі 644,60 тис. грн з природоохоронного заходу «Будівництво каналізаційних мереж у центральній частині смт. Любеч». Таким чином по зазначеному об'єкту затвердити загальну суму 2644,60 тис. грн.

Ніжинською міською радою було надіслано запит на виконання природоохоронного заходу «Реконструкція частини каналізаційного колектора в м. Ніжин Чернігівської обл.» на загальну суму 600,00 тис. грн.

Окрім того, до Департаменту надійшов лист Любецької селищної ради щодо стану виконання природоохоронного заходу «Будівництво каналізаційних мереж у центральній частині смт. Любеч» - 1244,60 тис. грн. У зв'язку з неготовністю проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва каналізаційної мережі, кошти не можуть бути освоєні у поточному році, тому пропонується спрямувати кошти на виконання інших природоохоронних заходів, зокрема, і на потреби м. Ніжина.

У ході обговорення члени робочої групи вирішили підтримати пропозиції обласної державної адміністрації щодо внесення змін до переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік та рекомендувати внести відповідний проект рішення на чергове пленарне засідання обласної ради.

Також на засіданні було порушено питання стосовно проведення робіт із обробки полів пестицидами за допомогою літаків і гвинтокрилів без отримання відповідних дозволів, чим завдається шкода господарствам людей і як наслідок надходять численні скарги до екологічних служб. Разом з тим, розглядалося питання і щодо сезонного спалення пожнивних решток як на землях сільськогосподарських підприємств, так і на приватних подвір'ях, що заборонено природоохоронним законодавством.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини