Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:36:00

Аналогове телебачення збережеться на прикордонні з державою-агресором і в Донецькій та Луганській областях

27.08.2018   17:22Агенцiя

У 16 населених пунктах Сумської, Харківської та Чернігівської областей збережеться аналогове мовлення, оскільки ця територія є прикордонною з країною-агресором.

Повністю збережеться аналогове мовлення і в Донецькій та Луганській областях. Дані про програми, які залишаться доступними глядачам, і передавачі, що далі працюватимуть, оприлюднив під час прес-конференції 27 серпня член Національної ради Сергій Костинський.

Так, у Сумській області транслюватимуться в ефірі 18 телеканалів, у Харківській – 20, Чернігівській – 15. Передавачі працюватимуть у Чернігові, Корюківці, Холмах, Новгород-Сіверському, Шостці, Білопіллі, Сумах, Тростянці, Охтирці, Богодухові, Харкові, Великому Бурлаку, Колодязному, Дворічній, Куп’янську.

У Донецькій області збережеться мовлення 26 телеканалів, у Луганській – 14 телеканалів.

«Нам вдалося відновити роботу нашого телебачення, наскільки це можливо з використанням наявної інфраструктури, і розвиток цього напряму зараз відбувається… У співпраці з МІП ми будемо збільшувати кількість передавачів і кількість мовників, які працюють на підконтрольній території і мовлять на непідконтрольну уряду територію», – сказав Сергій Костинський.

Він також розповів, що у планах – розбудова нових веж. «Маємо впевненість, що найближчим часом додасться ще один  населений пункт, звідки буде йти аналогове і цифрове мовлення на територію Донецької області», – повідомив він.

У Херсонській області далі працюватимуть 10 передавачів. Національна рада вже видала дозволи на тимчасове мовлення двом телеканалам, вони будуть мовити із Чонгара і Чаплинки. Таким чином, на півдні країни зберігається аналогове телебачення.

На інших територіях, які не перебувають під впливом держави-агресора чи впливом із  окупованих територій, аналогу не буде, і це процес незворотний, підсумував Сергій Костинський.

https://www.nrada.gov.ua/analogove-telebachennya-zberezhetsya-na-prykordonni-z-derzhavoyu-agresorom-v-donetskij-ta-luganskij-oblastyah/

Останні новини Чернігівщини

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.