Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:12:03

У Чернігівській ОДА обговорили, як протидіяти торгівлі людьми

25.07.2018   10:35Агенцiя

Уже за тиждень на Чернігівщині відзначатимуть Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Ще у 2013 році Генеральна Асамблея ООН проголосила дану дату з метою підвищення рівня поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми і привернення уваги до тяжкого становища осіб, які постраждали від цього злочину.

Щороку органами влади України ідентифікуються близько 200 громадян, які стали жертвами торгівлі людьми. За даними міжнародних організацій ця цифра значно вища і сягає близько однієї тисячі осіб. Досить розповсюдженою є торгівля людьми з метою примусової праці. Міжнародна організація з міграції заявляє про те, що жертвами частіше стають українські чоловіки, що безпосередньо підтверджує поширення трудової експлуатації. За даними Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Російська Федерація залишається основною країною призначення для торгівлі людьми з України – 61% випадків у 2017 році. На другому місці – країни-члени Європейського Союзу, звідки повернулися 23,4% постраждалих осіб.

У Чернігівській облдержадміністрації за «круглим столом» обговорити механізм спільних заходів щодо протидії торгівлі людьми зібрались представники профільних служб, об’єднаних територіальних громад, керівники структурних підрозділів виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад.

— Курс державної політики у сфері протидії торгівлі людьми вимагає налагодження ефективної взаємодії всіх суб’єктів: як відповідних державних органів, органів місцевого самоврядування, так і громадських об’єднань. Наше завдання – організація протидії торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих, надання їм оперативної та всебічної допомоги, інформування максимальної кількості людей про небезпеку, — зазначила заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

До присутніх на заході представників об’єднаних територіальних громад звернулася директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш, яка наголосила на важливості та необхідності проведення з населенням громади інформаційно-превентивної роботи щодо протидії торгівлі людьми, створення міжвідомчої ради, яка б займалася даною проблематикою.

Оскільки доволі часто жертвами торговців людьми та незаконної експлуатації стають діти, представники Служби у справах дітей облдержадміністрації та обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді акцентували на необхідності посилення уваги за дотриманням прав дітей, зокрема щодо захисту від будь-якого насильства та експлуатації.

З пропозицією про створення тематичних інформаційно-довідкових куточків в органах місцевого самоврядування до учасників «круглого столу» звернулась керівник проектів громадської організації «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» Наталія Кулікова. Варто зазначити, що кожен присутній на засіданні представник об’єднаних територіальних громад отримав друковані матеріали для оформлення інформаційних стендів.

На завершення заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова закликала всіх учасників «круглого столу» активізувати роботу з інформування громадян про існуючу проблему торгівлі людьми та про структури, які надають допомогу постраждалим особам, а також приєднатися до проведення заходів з відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, що відбудуться 30 липня.


Департамент інформаційної діяльності та комунікаційз громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.