Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:23:49

Ще один крок до налагодження співробітництва з арабськими країнами

19.07.2018   13:45Агенцiя

18 липня перший заступник голови облдержадміністрації Юлія Свириденко та заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко зустрілися з керівництвом Українсько-арабської ділової ради.

Під час спілкування презентовано інвестиційний потенціал Чернігівської області, окреслено перспективні напрямки співробітництва та визначено можливості для інвестування.

Зі свого боку, голова Українсько-арабської ділової ради шейх Емад Абу Альруб розповів про мету створення та основні напрямки діяльності Ради, що об’єднує арабських інвесторів, які можуть і хочуть працювати в Україні.

У процесі обговорення учасники зустрічі наголосили на необхідності активізації українсько-арабської співпраці, встановленні ділових, культурних та наукових контактів.

Очікується, що результатом зустрічі стане розвиток економічного та інвестиційного співробітництва, реалізація спільних взаємовигідних проектів, залучення додаткових інвестицій в економіку регіону та налагодження партнерських відносин з арабськими країнами.

Довідково. Українсько-Арабська ділова рада створена у 2016 році з метою сприяння розвитку міжнародних  ділових, політичних, економічних, наукових та культурних відносин між Україною та арабськими країнами.

Основними напрямками діяльності УАДР є :

- сприяння розвитку українсько-арабських ділових відносин;

- надання практичної допомоги підприємцям , органам державної влади та місцевого самоврядування у сфері залучення іноземних інвестицій;

- створення Центру комерційної інформації;

- сприяння попередженню та врегулюванню конфліктів між підприємцями України та арабських країн шляхом створення міжнародного комерційного арбітражу;

- інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності суб’єктів підприємницької діяльності та органів державної влади України та арабських країн;

- сприяння розвитку контактів між  українськими та арабськими ЗМІ з метою поширення об’єктивної інформації про Україну та країни Арабського Сходу.


За повідомленням Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.