Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:27:45

Усі екстренні виклики про меддопомогу прийматиме єдина диспетчерська служба

18.07.2018   14:31Агенцiя

Відтепер усі виклики "швидкої" зі всієї Чернігівщини надходитимуть у єдиний центр.

18 липня, у Чернігові урочисто відкрили центральну оперативну диспетчерську Чернігівського обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф, яка знаходиться по вул. Шевченка, 160.

У заході взяли участь керівники області та міста – Валерій Куліч, Ігор Вдовенко та Владислав Атрошенко.

За словами голови Чернігівської облдержадміністрації Валерія Куліча, цей проект охоплює всю область і в Україні він - перший. Його впроваджено за кошти Державного Фонду регіонального розвитку зі співфінансуванням обласного бюджету. Загалом на сьогоднішній день на проект виділено понад 10 млн грн.

Центральна оперативно – диспетчерська служба забезпечить цілодобове надання на достатньому рівні якісної, та своєчасної екстреної медичної допомоги. Зокрема, контролюватиметься рух карет швидкої допомоги. Усі машини обладнані GPS-системами, які й надають можливість диспетчеру відслідковувати знаходження автомобілів на даний час і надсилати на виклик саме ту машину, яка знаходиться ближче. Цього року диспетчерська служба також буде дооснащена радіозв’язком.

Служба зв’язку має своє безперебійне джерело живлення, який дозволяє півгодини тримати вузол зв’язку без електроенергії. Також є додатковий генератор живлення, який автоматично переключається та може працювати без підзарядки. А записана інформація про виклик може зберігатися до трьох років.

Диспетчерська складається з 10 робочих місць. Кожен працівник має середню медичну освіту. Диспетчери за добу можуть прийняти 700-800 викликів, а взимку взагалі їх надходить до 1000.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що було б краще, якби делеговані повноваження по фінансовому забезпеченню такої служби були покладені на державу. Наразі ця функція перекладена на обласний бюджет.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини