Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:02:50

Міський голова доручив юридично вивчити питання проблемних об’єктів Чернігова

13.07.2018   07:56

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 12 липня на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради дав кілька доручень юридичного напрямку.

Одне з них стосувалося того, що уже скоро завершується строк позовної давності можливості подачі позову відносно дитячого садку по вул. Коцюбинського, 50-а.

Як відомо, у 2015 році на реконструкцію цього приміщення, 85% якого є приватною власністю ПАТ «Укртелеком», використано майже 8 млн грн коштів Державного фонду регіонального розвитку та понад 1 млн грн міського бюджету.

Міський голова доручив начальнику юридичного відділу міської ради вивчити цю ситуацію та доповісти про можливі шляхи вирішення проблеми, оскільки через півроку вкладені кошти у цей дитячий садочок можуть бути втрачені.
- По цим виконаним роботам місто не має жодних підтверджуючих документів, згідно з якими вкладалися ці кошти. Якщо ми втратимо час і у нас не буде рішення або про передачу, або про розподіл площі, або якихось інших рішень, місто просто втратить ці вкладені кошти.
Я прошу, щоб ви запропонували шлях вирішення цієї проблеми, якщо потрібно, проведіть перемовини з керівництвом Укртелекому та поясніть ситуацію.
Тобто нам треба, шляхом позовної заяви, перестрахуватися у цьому процесі, щоб ми фактично не втратили вкладені кошти, - пояснив Владислав Атрошенко.

Міський голова також підняв питання щодо розгляду судової справи, пов’язаної з будівлею «Дворянського зібрання», що на Валу. Як зазначив начальник юридичного відділу міської ради Роман Миколаєнко, наразі поданий позов до Господарського суду Чернігівської області щодо визнання недійсним проведення торгів та визнання недійсним реєстрації права власності.

В разі позитивного вирішення цієї справи ТОВ «Айва» та ТОВ «ДОК Чернігів» будуть зобов’язані знести об’єкт незавершеного будівництва готельно-туристичного комплексу «Дворянське зібрання». 

Інше також важливе питання – це проведення експертизи комунікацій по вул. Декабристів та по території гаражного кооперативу № 29, де за попередніми висновками прокладена труба невідповідного діаметру.
- Нам потрібно чітко та юридично сформулювати нашу позицію. Після того, як будемо мати експертні висновки, і я попереджаю, що не швидко, але процедурно ми дійдемо цей шлях до кінця. А саме, ця ситуація буде виправлена або за рахунок членів кооперативу і тоді будуть технічно відновлені ці комунікації, або це питання вирішуватиметься іншим шляхом з непередбачуваними результатами у вигляді кримінальної справи. Інших варіантів немає, - зазначив міський голова та додав, що необхідно почути також позицію керівника цього автокооперативу.

Доручення міського голови щодо особистого контролю за вирішенням цього питання, а також пришвидшення виконання експертизи стану ливневої каналізації по вул. Декабристів з переходом під пр. Миру та по території зазначених гаражів надане начальнику управління житлово-комунального господарства міської ради.

За словами Владислава Атрошенка, результати вирішення цього питання будуть публічно оголошені через 1-1,5 місяці.
- Зрозуміло, що швидко це не буде зроблено, але буде відомий напрямок з невідворотним результатом для членів кооперативу. Труба, яка веде до кооперативу має діаметр 2 м, а та, що йде по території кооперативу – 1 м. Однозначно є негативний вплив цього фактору, що спричинив підтоплення будинків, - підкреслив міський голова.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

Підготовка до опалювального сезону: Чернігівська громада отримає 4 «міні-ТЕЦ» 15:00

USAID Україна через Проєкт енергетичної безпеки у співпраці з командою Мінінфраструктури, Комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП, НКРЕКП розгортає мережу малої та середньої когенерації.

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини