Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:07:38

Обговорення проекту Виборчого Кодексу України

18.06.2018   11:31Агенцiя

16 червня у Чернігові в рамках серії регіональних заходів Офісу Ради Європи в Україні (Венеціанська комісія) відбувся «круглий стіл» «Регіональні публічні обговорення проекту Виборчого Кодексу України. Фінансове та матеріально-технічне забезпечення підготовки та проведення виборів».

Його учасниками стали представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, члени виборчих комісій, громадських організаці, ЗМІ.

Загальний огляд проблемних питань проекту Виборчого Кодексу України з урахуванням загальнополітичного контексту та перспектив виборчої реформи в Україні зробили Сергій Ткаченко – керівник проектів Венеціанської комісії Офісу Ради Європи в Україні, Олександр Черненко – народний депутат України, Голова підкомітету Верховної Ради України з питань виборів та референдумів, Сергій Кузнєцов – Голова відділу програм регіонального співробітництва Венеціанської комісії Ради Європи.

Головним спікером з питання «Фінансове та матеріально-технічне забезпечення підготовки та проведення виборів» став доцент кафедри загальнотеоретичного правознавства та публічного права Національного університету «Києво-Могилянська академія» Володимир Венгер.

Дискусія точилась навколо проблем фінансування виборів з Державного бюджету України, з місцевих бюджетів, виборчих фондів суб’єктів виборчого процесу, звітності та контролю за використанням коштів з усіх цих джерел.

Представники Чернігівщини брали в ній активну участь.

За дорученням голови обласної ради Ігоря Вдовенка участь у роботі «круглого столу» взяв та подякував ініціаторам за його організацію та успішне проведення радник очільника представницького органу Чернігівщини Дмитро Никоненко.


Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату обласної рад

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.