Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:14:24

Чернігівська міська рада виділила додаткові кошти на лікування чернігівців

31.05.2018   16:16

Чернігівська міська рада, сьогодні, 31 травня затвердила Програму боротьби з онкологічними захворюваннями та внесла зміни до Програми профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, попередження смертності та інвалідності населення внаслідок серцево-судинних захворювань.

Програма боротьби з онкологічними захворюваннями розрахована до 2021 року і її метою є підвищення ефективності заходів з профілактики, раннього виявлення онкопатії, покращення рівня надання медичної допомоги хворим на злоякісні новоутворення, зниження інвалідизації онкологічних хворих, рівня смертності від раку; підтримка у реабілітаційний період, створення умов для продовження та поліпшення якості життя онкологічних хворих.

Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми з міського бюджету складає 28,29 млн грн, у тому числі за роками: 2018 рік – 800,7 тис. грн, 2019 рік – 12485,2 тис. грн, 2020 рік – 13498,1 тис. грн, 2021 рік – 1513,1 тис. грн.

За інформацією управління охорони здоров’я міської ради, щороку в місті виявляється понад 2 тисячі захворювань на злоякісні новоутворення, а помирає від них більше третини хворих, з них майже кожен п’ятий - працездатного віку.

При обговоренні цього питання начальник управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар зазначив, що цього року для лікарень та поліклінік міста будуть закуплені мамографи.

З урахуванням запропонованих депутатськими комісіями правок рішення було прийняте.

 

Для лікування хворих на гострий інфаркт міокарда Чернігівська міська рада на поточний рік додатково спрямувала 1 млн грн. А саме, для надання спеціалізованої кардіоангіохірургічної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом. Такі зміни до міської Програми, яка була розроблена минулого року, сьогодні внесли депутати міської ради.

За інформацією управління охорони здоров’я міської ради, у Чернігові щорічно реєструється близько 500 випадків захворювань на гострий інфаркт міокарда. Відповідно до наказів МОЗ України та протоколів лікування такі пацієнти підлягають екстреному оперативному втручанню по відновленню кровотоку в коронарних артеріях. Ці хворі госпіталізуються до Чернігівської міської лікарні № 2, на базі якої функціонує спеціалізоване відділення з відповідним обладнанням для лікування хворих на гострий коронарний синдром.

За кошти державного бюджету також закуплені стенти для хворих з гострим інфарктом міокарда з підйомом сегмента ST (STEMI). Але їх недостатньо для всіх таких хворих у місті впродовж року. Тому є нагальна необхідність у закупівлі додатково стент-систем за кошти міського бюджету для проведення оперативних втручань.

Вартість 1 стент-системи без лікувального покриття складає близько 6 тисяч грн, а стент-системи з лікувальним покриттям – близько 14 тисяч грн. На виділені кошти місто може придбати 120 стент-систем для надання медичної допомоги хворим на гострий інфаркт міокарда.
 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.