Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:41:18

Депутати облради схвалили низку важливих питань життєзабезпечення територіальних громад Чернігівщини

25.05.2018   08:09Агенцiя

24 травня відбулася тринадцята сесія обласної ради сьомого скликання, яку провів її голова Ігор Вдовенко.

У засіданні взяли участь очільник обласної державної адміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та заступник голови обласної ради Арсен Дідур, керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Визначившись із порядком денним та часовим регламентом тринадцятої сесії, депутати схвалили звіт про виконання обласного бюджету за І квартал 2018 року. Цей фінансовий документ затверджено по доходах у сумі 2 267 191,5 тис. грн, по видатках у сумі 2 107 310,0 тис. грн та по кредитуванню у сумі 141,9 тис. грн.

Далі депутати внесли зміни до Програми покращення матеріально-технічного забезпечення заходів територіальної оборони, військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області, на 2018 рік. Корективи до цього документу прийняті з метою забезпечення транспортних перевезень особового складу військових частин, правоохоронних органів, оскільки з початку року кошти, передбачені Програмою для цього напрямку, вже використані у повному обсязі. Тому, у зв'язку зі збільшенням рейсів по перевезенню військовозобов'язаних, військовослужбовців, співробітників правоохоронних органів до військових частин, зони проведення операції та у зворотному напрямку, а також членів родин загиблих та поранених військовослужбовців, обсяг фінансування даного напрямку роботи збільшено на 190 тис. грн.

Відповідно до змін, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 року № 158 до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження, депутати схвалили зміни до Програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2018-2020 роки.

Наступні рішення стосувалися використання природних ресурсів Чернігівщини та актуальних питань землекористування. Зокрема, депутатський корпус погодив виділення лісових ділянок у довгострокове тимчасове користування лісами товариству з обмеженою відповідальністю «ФОРМІКАБУД». Цим рішенням виділено лісові ділянки площею 106,3 га, що знаходяться на території Остерської міської ради Козелецького району, строком на 25 років без зміни цільового призначення та без вилучення у постійного користувача. Зазначені лісові ділянки будуть використовуватися для створення зони рекреаційного призначення та розширення парку дикої природи.

Також депутати надали згоду на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) Чернігівському районному дочірньому спеціалізованому агролісогосподарському підприємству «Чернігіврайагролісгосп» комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради.

Депутатський корпус схвалив внесення змін до Переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік, затвердженого рішенням обласної ради від 28 березня 2018 року. Це рішення прийняте тому, що на території РЛП «Ялівщина» було виявлено ураження соснових насаджень верхівковим короїдом. На основі проведених на початку травня цього року досліджень, було встановлено факт пошкодження 720 дерев сосни звичайної. Аби попередити суттєве збільшення кількості ураження дерев до переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік включено напрям «Проведення заходів з впровадження інтегрованих методів захисту лісу від стовбурових шкідників в РЛП «Ялівщина» на загальну суму 199,0 тис. грн.

У зв'язку із реорганізацією Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації шляхом приєднання до Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та створенням нової структури ОДА – Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації на сесії було погоджено внесення змін до додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік.

Народні обранці затвердили також внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки у зв'язку із корективами у Переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на нинішній рік.

Без зауважень прийнято рішення, які були проаналізовані та обговорені під час засідань президії та профільних постійних комісій, а саме: «Про погодження додаткового ліміту використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань на 2018 рік для державного підприємства «Ніжинське лісове господарство», а також «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) об'єктів, що споруджуються за рахунок коштів обласного бюджету, в тому числі за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, субвенцій з місцевих бюджетів обласному бюджету».

Погодивши важливі нагальні документи, депутати облради ухвалили зміни до низки галузевих програм. В їх числі: «Про внесення змін до обласної цільової довгострокової програми «Мистецька освіта Чернігівщини» на 2011-2025 роки», «Про внесення змін до Цільової програми проведення археологічних досліджень в Чернігівській області на 2013-2020 роки», «Про внесення змін до обласної цільової Програми розвитку туризму в Чернігівській області на 2013-2020 роки».

Внесення корективів до цих документів серед іншого пов'язано із запровадженням реформи децентралізації, передачею повноважень державних органів у сфері культури об'єднаним територіальним громадам. Крім того, зміни викликані тим, що програми довгострокові і з часу їх затвердження відбулося значне підвищення заробітної плати та вартості енергоносіїв. Загальний обсяг орієнтовного фінансування суттєво збільшується у порівнянні із показниками затверджених програм. При цьому виділення коштів для реалізації програм здійснюватиметься, виходячи з їх конкретних завдань і реальних можливостей обласного бюджету в межах загального обсягу асигнувань, передбаченого головному розпоряднику коштів.

У блоці питань управління комунальною власністю відповідними рішеннями сесії погоджено розподіл орендної плати комунальному підприємству «Діловий центр» Чернігівської обласної ради та встановлення зменшеного розміру орендної плати Чернігівській міській громадській організації «Пласт-Арт».

Приймаючи рішення стосовно обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території Чернігівської області у нічний час, яке на розгляд сесії вніс депутат обласної ради Сергій Пащенко, свої пропозиції та зауваження висловили його колеги Олег Авер'янов та Анатолій Хавило.

На пленарному засіданні народні обранці Чернігівщини ухвалили також низку звернень.

Схвальними оваціями відреагували громадські активісти на прийняття депутатами Звернення Чернігівської обласної ради до Президента України Порошенка Петра Олексійовича, Голови Верховної Ради України Парубія Андрія Володимировича, Прем'єр-міністра України Гройсмана Володимира Борисовича щодо підтримки законопроекту №7190 «Про визнання добровольців учасниками бойових дій, їх соціальний і правовий статус», яке вніс на розгляд сесії голова постійної комісії з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО Микола Дейкун.

Крім того, затверджені депутатським корпусом Звернення стосуються спроб маніпуляції свідомістю українських громадян телевізійним каналом «Інтер», а також присвоєння імені Леоніда Каденюка одній із вулиць у місті Києві та місті Чернігові, підтримки прийняття законопроекту №3112-1 «Проект Виборчого кодексу України», встановлення ціни на скраплений газ, недопущення зниження вартості закупівлі молока від індивідуальних домогосподарств, удосконалення правових аспектів використання торфових ресурсів України і щодо тиску на органи місцевого самоврядування.

Також депутати підтримали запити своїх колег Миколи Бутенка, Ірини Грозенко, Анатолія Хавила та Ольги Чередник щодо виконання робіт з ремонту автомобільних доріг загального користування на території Данилівської сільської ради Менського району: Мена – Данилівка, Данилівка – Веселе, виконання робіт з ремонту автомобільної дороги територіального значення Борзна – Комарівка та виконання робіт з ремонту моста, який знаходиться у селі Стрільники Бахмацького району на автодорозі Т-25-23.

Серед іншого, було заслухано заяви та повідомлення з нагальних та важливих питань життєзабезпечення територіальних громад Чернігівщини.

По завершенню сесії голова обласної ради Ігор Вдовенко зустрівся із журналістами місцевих ЗМІ та відповів на їхні запитання.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини