Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:14:25

Для українських експортерів Європа стає ближчою – на Чернігівщині розвивають прибалтійський напрямок

10.04.2018   13:03Агенцiя

Напередодні великодніх канікул, у п’ятницю 6 квітня, у Чернігівській ОДА відбулася зустріч із метою налагодження залізничного транспортного сполучення між північними регіонами України і Латвійською Республікою. Проміжний результат перемовин – підписання меморандуму про забезпечення вантажними вагонами експортерів області.

Засідання за «круглим» столом на тему: «Формування транскордонних транзитних кластерів» – результат домовленостей, досягнутих, зокрема, під час нещодавнього візиту української делегації на чолі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом до Латвійської Республіки.

Учасники зустрічі – голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, Надзвичайний і повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, представники Міністерства транспорту Латвійської Республіки, ТОВ «LDZ Logistika», Лієпайської спеціальної економічної зони і ПАТ «Укрзалізниця» провели взаємні презентації експортного потенціалу Чернігівщини та інфраструктурно-транспортних можливостей Латвійської Республіки, обговорили практичні аспекти налагодження взаємодії Лієпайського порту (Латвія) і залізничної інфраструктури України, зокрема, Чернігівщини для забезпечення експорту продукції української промисловості – її аграрного сектору.

«Латвійсько-Українські стосунки розвиваються дуже добре: протягом лише минулого року на 30% зріс обсяг двосторонньої торгівлі, активно розвивається і політичний діалог, – зазначив Надзвичайний і повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс. – Одна зі сфер, яка, можливо, дещо відставала в розвитку – транспортна. Тому дуже радий зацікавленості української сторони у налагодженні співпраці в цій галузі».

«Відстань від Чернігова до порту Лієпая становить 998 кілометрів, до Одеси – 620. Паливо, контейнери, добрива, зерно, ліс і багато інших вантажів щоденно проходять через Чернігівщину в Республіку Білорусь, прибалтійські країни і у зворотному напрямку – в Україну. Згідно з планом перспективного розвитку економіки України, саме через Чернігів має проходити транспортний коридор, що поєднає порти Балтійського і Чорного морів, а отже і потік вантажів і пасажирів у подальшому буде лише зростати», – зауважив Валерій Куліч.

Результатом спільної роботи стало, зокрема, підписання меморандуму про забезпечення вантажними вагонами експортерів області, проект якого раніше, у березні, було розроблено Чернігівською ОДА, Міністерством транспорту України та «Укрзалізницею» спільно з промисловцями-сільгоспвиробниками.

«Досягнуті домовленості, на наше переконання, можуть стати потужним поштовхом для організації плідної та взаємовигідної співпраці – створення транскордонних транзитних кластерів», – зазначив голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Сторони-учасники зустрічі домовилися також і про подальші кроки поглиблення співпраці.


Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини