Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:53:46

Депутати напрацювали пропозиції до перспективного плану формування територій громад Чернігівської області

22.03.2018   11:00Агенцiя

21 березня відбулося розширене засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції.

До участі у заході долучились виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, депутати обласної ради – Дмитро Даценко, Микола Бутенко, Дмитро Іванов, Микола Мисник, Сергій Баришовець, Іван Якуб, Володимир Селянський, голови районних рад та райдержадміністрацій, міські, селищні, сільські голови об'єднаних територіальних громад, експерти Чернігівського відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Темою обговорення було внесення змін до рішення обласної ради від 19 червня 2015 року «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області».

Валентин Мельничук у своєму виступі відзначив, що нині існує багато складних питань у зв'язку з функціонуванням райрад, райдержадміністрацій і об'єднаних територіальних громад, в тому числі, у розподілі владних повноважень стосовно економічної і соціальної складової, наповнення місцевих бюджетів та багато іншого.

Сьогодні Чернігівщина займає третє місце в загальнодержавному рейтингу за темпами створення об'єднаних територіальних громад. На теренах області функціонує 37 ОТГ.

- Депутатський корпус обласної ради, в свою чергу, займає активну позицію та підтримує заходи щодо реформування місцевого самоврядування, оскільки відповідає за розвиток Чернігівського регіону, - наголосив Валентин Мельничук.

Ірина Грозенко поінформувала присутніх, що Віце-Прем'єр-міністром України - Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубком було дане доручення щодо активізації роботи з формування територіальних громад шляхом об'єднання та приєднання, а також подання на затвердження Кабінету Міністрів України перспективного плану формування спроможних територіальних громад у межах всієї області.

Перспективний план в новій редакції буде розглядатися на 12 сесії обласної ради 28 березня поточного року. Тому, на переконання голови постійної комісії, депутатів обласної ради, зазначене питання потребує доопрацювання та внесення відповідних пропозицій.

Голови районних рад разом із керівниками територіальних громад озвучили пропозиції стосовно подальших перспектив об'єднання та приєднання сіл і селищ до вже утворених ОТГ.

У результаті дискусії було напрацьовано рекомендації постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції, які будуть надані облдержадміністрації. Зокрема, учасники розширеного засідання дійшли висновку, що до 23 березня поточного року необхідно у письмовому вигляді надіслати зазначені пропозиції до обласної ради, які згідно з чинним законодавством будуть внесені в проект рішення «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернігівської області» та розглядатимуться на пленарному засіданні обласної ради.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.