Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:19:33

Нашим саперам – 20 комплектів металошукачів від США

15.03.2018   11:19Агенцiя

Одні з основних суб’єктів протимінної діяльності в Україні – підрозділи розмінування Державної спеціальної служби транспорту – разом зі структурами Збройних сил України і Державної служби України з надзвичайних ситуацій беруть участь у розмінуванні й очищенні території країни від вибухонебезпечних предметів.

Названі підрозділи розміновують важливі об‘єкти транспортної інфраструктури: залізничні й автомобільні шляхи, мости, шляхопроводи, вокзали. Усі групи саперів Держспецтрансслужби 8 липня 2014 року були залучені до розмінування об’єктів транспортної інфраструктури у зоні АТО.

Уже знешкоджено понад 6,5 тисяч вибухонебезпечних предметів, обстежено на їх наявність понад 700 кілометрів залізничних колій, 212 споруд Донецької залізниці, 113 кілометрів автомобільних шляхів, близько 600 гекторів місцевості.

Лише у 2017 році групами розмінування 8-го навчального центру Держспецтрансслужби на транспортних об’єктах Південно-західної залізниці в Чернігівській області знешкоджено понад 3 тисячі вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Командування Збройних сил США в Європі, керівництво відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні у рамках Програми гуманітарного розмінування передало уніфіковане обладнання – 20 комплектів металошукачів «Майнлаб» підрозділам розмінування Державної спеціальної служби транспорту на загальну суму 1,5 мільйона гривень.

Це значно підвищить рівень оперативності реагування інженерно-саперними підрозділами Держспецтрансслужби на мінно-вибухові ризики, якості й безпеки робіт із розмінування, а головне – знизить небезпеку для громадян і вантажів на об’єктах транспортної інфраструктури України.

Вручення допомоги відбулося у 8-у навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту. Окрім передачі майна відбулось ознайомлення з навчально-матеріальною базою підготовки саперів, водолазів, можливостями Служби в сфері розмінування.

У заході взяли участь заступник Міністра оборони України генерал-полковник Олександр Дублян; голова адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-лейтенант Микола Мальков; заступник начальника відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні підполковник СВ США Крокет Оукс ІІІ; представник відділу оборонного співробітництва Посольства США в Україні фахівець країнознавства капітан СВ США Дешіл Моргер; заступник начальника відділу інформаційно-аналітичного забезпечення й координації протидії саморобним вибуховим пристроям управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Сергій Зубаревський; начальник 8-го навчального центру Держспецтрансслужби полковник Степан Гута.

А також голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч. Він, зокрема, вручив сертифікат на 50 тисяч гривень для поліпшення матеріально-технічного забезпечення 8-го навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту у 2018 році.


За повідомленням Державної спеціальної служби транспорту

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини