Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:33:30

Уряд монетизував пільги на проїзд у громадському транспорті

15.03.2018   08:09Агенцiя

Постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок на місяць. Гроші будуть виплачувати з місцевих бюджетів. Пільговикам будуть оплачувати вартість 30 поїздок у громадському транспорті на місяць.

Кабінет міністрів прийняв постанову "Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування" та доручив Міністерству соціальної політики її доопрацювання із урахуванням пропозицій.

Як повідомляє прес-служба Мінісоцполітики, зазначеною постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок, а також розподіл пільгових поїздок транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах, що потрібно для визначення розміру щомісячної готівкової виплати.

"Прийняття акта надає можливість встановити громадянам, які відповідно до законодавства мають пільги з оплати проїзду у міському та приміському транспорті, соціальну норму кількості поїздок на місяць за видами транспорту, з урахуванням якої пільги можуть надаватися у готівковій формі", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінісоцполітики.

Разом з тим агентство "Українські новини" повідомляє про те, що фінансування видатків з надання переведених в готівку пільг здійснюється за рахунок місцевих бюджетів. Обсяг щомісячної виплати готівкових коштів протягом двох місяців з дня набуття чинності постанови затверджують обласні державні адміністрації. Їх обсяг визначається шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті на 30 поїздок.

В Україні з 1 січня 2018 року почався перший етап монетизації субсидій.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини