Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:18:55

Чернігівщина пам’ятає Героїв Дебальцевого

19.02.2018   08:00Агенцiя

17 лютого в обласному центрі згадували драматичні події січня - лютого 2015 року, які стали символом мужності і героїзму наших бійців - учасників захисту України від сепаратистських формувань в м. Дебальцеве Донецької області.

Одними з перших, хто вступив в бій з терористами, були наші земляки із 13-го окремого мотопіхотного батальйону. Значні втрати особовий склад батальйону поніс саме у боях за міста  Вуглегірськ та Дебальцеве, де загинуло 20 військослужбовців із Чернігівщини.

Віддати данину шани мужності, відданості Батьківщині та військовій присязі наших героїв,  підтримати родини загиблих та  вшанувати пам'ять всіх, хто віддав своє життя захищаючи суверенітет України, боронячи рідну землю, свою родину і кожного з нас, зібрались бойові побратими, члени родин загиблих воїнів,  представники влади, громадськість.

Присутні поіменно згадали загиблих героїв Дебальцевого.

Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували пам'ять про всіх, хто віддав життя під час Революції Гідності та при виконанні військового обов’язку в зоні антитерористичної операції на Сході України.

Після цього учасники жалобного мітингу поклали квіти до меморіальних стел,що увічнюють пам’ять чернігівців - героїв АТО та Героїв Небесної Сотні.

Заупокійну літію за загиблими відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, секретар Єпархії Української Православної церкви Київського Патріархату протоієрей Роман Кіник.

Далі пам’ятні заходи продовжились в обласному філармонійному центрі фестивалiв та концертних програм, де відбулася патріотично-культурна акція День пам’яті «Герої Дебальцевого».

Перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, звертаючись до учасників заходу, зауважив, що у тих кровопролитних боях із супротивником полягло чимало українських воїнів.  Однак завдяки їх хоробрості ворога було зупинено і через великі втрати він не зумів розвинути свій наступ на інші міста і села українського Донбасу.

Він також наголосив, що незламність і героїзм героїв Дебальцевого назавжди залишиться у пам’яті земляків. Не менш важливо, за словами керівника, всіляко підтримувати  воїнів, які на передовій бережуть наш спокій і мирне небо та їх родини, що потребують сьогодні особливої уваги.

Варто згадати, що обласна рада не залишає поза увагою питання соціального захисту і відповідного забезпечення військовослужбовців, учасників АТО та їх сім’ї.

Цьому значно сприяє діяльність постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО.

В області діє затверджена депутатським корпусом Програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, на фінансування заходів якої у 2018 році передбачено виділення 1351,0 тис. грн.

В області продовжує діяти Програма покращання матеріально-технічного забезпечення військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області. І на 2018 рік на її фінансування планується виділити 2499,0 тис. гривень.

За сумлінне виконання військового обов’язку, високий професіоналізм Валентин Мельничук вручив почесні грамоти та відзнаки обласної ради бійцям 13-го окремого мотопіхотного батальйону: старшому лейтенанту Дмитру Ларіну та солдату Олександру Разьвіну.

До присутніх на заході також звернулися заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - керуючий справами виконкому Сергій Фесенко, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації Сергій Болдирев, командир 13 окремого мотопіхотного батальйону  підполковник  Віталій Гуляєв та інші.

Окрім нагород для покращення матеріально-технічного забезпечення 13 окремого мотопіхотного батальйону військовослужбовці також отримали бензопили.

Творчі виконавці, колективи та автори Чернігівщини подарували присутнім патріотичні виступи.

Завершилося вшанування героїв поминальним заходом на міському кладовищі «Яцево».


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини