Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:31:20

Призначено Керуючого Ніжинською єпархією

22.12.2017   12:19Агенцiя

21 грудня в резиденції Предстоятеля УПЦ на території Святої Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося останнє у 2017 році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви.

Рішенням Священного Синоду керуючим Ніжинською єпархією Української Православної Церкви призначено Високопреосвященнішого Климента, Архієпископа Ірпінського, голову Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви, голову Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент (у миру Олег Олександрович Вечеря) народився 16 серпня 1977 року в Києві.

Після закінчення середньої школи вступив до Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, на біологічний факультет, який закінчив у 1999 році.

У 2000 році закінчив Київську духовну семінарію і зарахований до Київської духовної академії.

У 2000 році висвячений у сан ієродиякона, у 2003-му – у сан ієромонаха.

У 2003 році намісником столичного Іонинського монастиря архімандритом Іоною (Черепановим) пострижений у чернецтво з ім’ям Климент на честь свт. Климента, єпископа Римського.

У 2005-2008 роках – намісник Спасо-Преображенського чоловічого монастиря (Київська єпархія).

У 2007 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата богослов’я. У 2008 році призначений на посаду проректора з навчальної роботи Київської духовної академії та семінарії.

Цього ж року возведений у сан архімандрита. У 2009 році удостоєний вченого звання доцента Київської духовної академії.

На засіданні Священного Синоду УПЦ 20 липня 2012 року обраний єпископом Ірпінським, вікарієм Київської Митрополії (журнал № 64).

21 липня 2012 року в храмі на честь Усіх святих столичного Свято-Пантелеймонівського монастиря у Феофанії відбулося наречення архімандрита Климента (Вечері) на єпископа Ірпінського.

23 липня у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври відбулася його архієрейська хіротонія.

3 вересня 2013 року був призначений головою Календарної комісії УПЦ.

25 вересня 2013 року був призначений керуючим Східним вікаріатством м. Києва.

Рішенням Священного Синоду Руської Православної Церкви від 25-26 грудня 2013 року (журнали №156 та 159) був призначений членом Координаційного центру з розвитку богословської науки РПЦ та Синодальної біблійно-богословської комісії РПЦ.

Рішенням Священного Синоду УПЦ від 16 вересня 2014 року (Журнал №56) призначений головою Синодального інформаційного відділу УПЦ.

29 вересня 2014 року Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України був призначений редактором офіційного сайту УПЦ.

Рішенням Священного Синоду Руської Православної Церкви від 25 грудня 2014 року (журнал №137) був призначений членом Синодальної богослужбової комісії РПЦ.

Згідно з рішенням Священного Синоду від 29 січня 2016 року (Журнал №1), був призначений головою Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви.

28 липня 2017 року, у свято Хрещення Русі, був возведений у сан архієпископа.

Згідно з рішенням Священного Синоду від 21 грудня 2017 року був призначений архієпископом Ніжинським і Прилуцьким.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини