Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:21:48

Важливість посилення територіальної оборони - на контролі обласної влади

06.12.2017   07:58Агенцiя

5 грудня у відповідь на звернення голови громадської організації «Агентство територіальної безпеки» Костянтина Шихальова до обласної ради заступник голови ради Арсен Дідур провів нараду з питань розроблення обласної Програми сприяння територіальній обороні Чернігівської області.

До участі в роботі наради долучилися директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації Сергій Болдирєв, представники оперативного командування «Північ» Cухопутних військ Збройних Сил України, Головного управління Національної поліції в області, обласного та об'єднаного міського військових комісаріатів, Городнянської, Новгород-Сіверської, Семенівської, Чернігівської та Ріпкинської районних рад, представники громадських організацій «Самооборона Чернігівщини», «Перша Чернігівська сотня», «Товариства сприяння обороні України», «Спецпідрозділу «Афганець».

Як зауважив Арсен Дідур, враховуючи те, що Чернігівщина межує з країною-агресором, важливість посилення територіальної оборони є незаперечною. Зокрема, й через планування фінансування заходів та потреб тероборони в рамках обласної програми.

Заступник голови обласної ради також повідомив, що Програму покращання матеріально-технічного забезпечення заходів територіальної оборони, військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області на 2018 рік буде внесено на розгляд найближчої сесії, яка відбудеться 7 грудня.

Програмою передбачено забезпечення проведення заходів з покращання забезпечення особового складу спорядженням та сучасними матеріально-технічними засобами, що не передбачені табелем оснащення, закупівлі обладнання, будівельних та інших матеріалів для облаштування позицій військ і блокпостів, надання послуг з транспортних перевезень військовозобов'язаних, військовослужбовців, співробітників правоохоронних органів до військових частин, зони проведення антитерористичної операції та у зворотному напрямку.

Учасники наради детально розглянули Напрямки діяльності та заходи Програми, а також внесли декілька пропозицій щодо її реалізації.

За підсумками засідання вирішено зібратися на наступну після того, як буде проведено інвентаризацію щодо наявності та дієвості Програм та Планів територіальної оборони, штабів, пунктів управління територіальної обороною та районних загонів територіальної оборони по всіх районах Чернігівської області.


Наталія Купрієнко

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини