Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:53:13

Постійна комісія облради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики провела своє чергове засідання

28.11.2017   09:31Агенцiя

27 листопада відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики, яке провів її очільник Дмитро Іванов.

У її роботі взяли участь депутати постійної комісії Наталія Дроненко та Лариса Осадчук, голова правління ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Ткач, начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Чернігівській області Валерій Йовенко, начальник управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту економічного розвитку ОДА Юрій Сухомлин, Президент АГС "Совість" Володимир Демиденко та інші.

Насамперед, депутати розглянули звернення антикорупційної громадської спілки «Совість» шодо передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області об'єктів державного майна, що входять до сфери управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України і розташовані на територіях населених пунктів Чернігівської області, лист Громадської ради при Чернігівській ОДА щодо передачі з державної у комунальну власність територіальних громад Чернігівської області енергетичних мереж, розташованих в межах населених пунктів Чернігівської області.

Заслухавши інформацію керівника антикорупційної громадської спілки «Совість», депутати постійної комісії вирішили прийняти її до відома, оскільки дане питання спершу потребує доопрацювання на законодавчому рівні.

Далі очільник комісії поінформував колег про хід виконання рекомендацій постійної комісії від 21 лютого 2017 року «Про стан реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду – III фаза» у Чернігівській області за підсумками 2016 року».

Як було наголошено, в області за сприяння органів виконавчої влади та місцевого самоврядування успішно завершується реалізація третьої фази Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Важливим у просуванні сталого розвитку на основі попередніх меморандумів з 2008 року в рамках Проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», що фінансувався Європейським Союзом та впроваджувався ПРООН («Проект МРГ»), є підписання у листопаді поточного року обласною державною адміністрацією та обласною радою Меморандуму про продовження і розширення партнерства, започаткованого на цій основі.

За словами голови постійної комісії Дмитра Іванова, залишається відкритим питання запровадження конкурсу мікропроектів місцевого розвитку у Чернігівській області. Він наголосив: оскільки ця тема є актуальною на сьогодні, то комісія вважає за доцільне розробити Програму проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Чернігівській області на 2018-2020 роки та подати її на затвердження обласної ради.

Ця Програма надасть можливість вирішувати проблеми соціально-економічного розвитку громад шляхом підвищення ефективності використання бюджетних та позабюджетних коштів на базовому рівні.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини