Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:54:18

Чернігівщина перейде на цифрове мовлення у числі останніх. Проте готуватися до цього потрібно вже зараз

16.11.2017   12:31Агенцiя

День, коли в Україні буде повністю вимкнено аналоговий сигнал телебачення, і на зміну йому прийде цифрове, відтерміновувався вже кілька разів. Востаннє — Постановою Кабінету Міністрів України № 563, де встановлено остаточну на сьогодні дату вимкнення: 30 березня 2018 року.

Про те, як припинення аналогового телевізійного мовлення вплине на телерадіопростір Чернігівщини, говорили вчора в облдержадміністрації під час зустрічі з керівниками телерадіоорганізацій області.

Як нагадав директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван, вимкнення аналогового телесигналу очікується вже давно. Ще 2012 року в області було безкоштовно передано споживачам понад 38 тисяч телевізійних тюнерів для приймання цифрового сигналу. Проте це не вирішило проблему остаточно — значна частина жителів Чернігівщини продовжує дивитися аналогове телебачення і з його відключенням втратить цю можливість.

Оскільки це стосується переважно сільського населення, про його забезпечення цифровими тюнерами мають подбати у місцевих громадах. На думку директора Департаменту, там краще знають реальні потреби і категорії громадян, яким необхідно придбати тюнери за бюджетний кошт. Працювати над відповідною цільовою програмою органам місцевого самоврядування варто починати вже зараз, щоб не залишити соціально незахищених громадян зовсім без телебачення.

Представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в області Ірина Сенченко наголосила, що зважаючи на прикордонне розташування Чернігівської області та відсутність упевненого цифрового прийому на значній її території, аналогове телебачення тут буде вимкнено в останню чергу. Проте процес це невідворотний, тож місцевій владі необхідно забезпечити доступ населення до телеінформації.

Читайте також: "Колегія Держкомтелерадіо обговорила стан телерадіомовлення на Чернігівщині".

Зі свого боку у Нацраді, запевнила її представниця, обмірковують можливості встановлення телепередавачів у Новгород-Сіверському, Семенівському, Городнянському, Ріпкинському, Сосницькому районах та м. Славутичі, щоб населення цих територій отримало якісний цифровий телесигнал.

У ході розмови Ірина Сенченко розповіла присутнім про особливості телерадіопростору Чернігівщини. З приємністю відзначила, що область входить до числа найкращих з виконання законів про мовні квоти. Тобто переважна більшість програм місцевого радіо та телебачення ведеться державною мовою, музика там також лунає українська.

Під час зустрічі було обговорено ще низку важливих питань. А завершилась вона на приємній ноті: напередодні професійного свята Ірина Сенченко вручила керівникам та журналістам телерадіокомпаній області почесні відзнаки Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини