Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:43:06

Децентралізація по-чернігівськи: наша область у трійці кращих по Україні

02.11.2017   19:49Агенцiя

У Чернігівській області потужними кроками реалізується децентралізація. За висновками моніторингу від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, наш регіон опинився в трійці кращих.

Причому хвалять міністерські аналітики саме темпи створення об‘єднаних територіальних громад і покриття площі області ОТГ.
До слова, загалом на Чернігівщині на сьогодні зареєстровано трохи менше 4 десятків громад. Це середній показник по країні. Найбільше ОТГ зафіксовано в Дніпропетровській області — 56. Найменше — на Закарпатті. Там їх лише шість.
Загалом у Чернігівській області вже вибрано 238 старост, із них тільки 50 приступили до своїх обов’язків буквально недавно. Це свідчить про те, що процес створення ОТГ тільки набирає обертів.
Старанність чернігівців оцінили й урядовці. Відповідно до розпоряджень Кабміну, нам виділили 212 млн грн державної субвенції на реалізацію інфраструктурних проектів. І це майже вдвічі більше, аніж для столиці. Поки на рахунки надійшло лише близько 150 млн грн, повідомляє Міністерство фінансів. Але ці кошти вже точно спрямують на реалізацію 568 проектів із розбудови інфраструктури.
Народний депутат Максим Микитась зауважує — підтримують та допомагають лише найактивнішим. І це добре, що в урядових кабінетах гідно оцінили й роботу представників чернігівської громади в парламенті. Без їхньої наполегливості навряд чи це все стало б реальністю.
«Тільки минулого року я провів сотні зустрічей у Чернігівському та Ріпкинському районах. Переконував громади об’єднуватися, щоб розвиватися, розбудовувати наш край. Дуже добре, що чимало людей уже відчуло користь такого рішення. Спільними зусиллями ми встигли зробити багато корисного.
Уже відремонтовані гімназії в Михайло-Коцюбинському та Трисвятській Слободі, триває ремонт школи в Олишівці, є нова, хороша дорога на вул. Дружби в Киїнці, ремонтується центр Добрянки. Та це лише початок. Ще більше роботи нас чекає попереду!» – зазначає Максим Микитась.
В області також функціонують 19 опорних шкіл (загалом їх у регіоні понад 500). Усі вони в обов’язковому порядку отримають підтримку від держави.
Поки з громадами все складається більш-менш продуктивно, Держархбудконтроль на Чернігівщині пасе задніх. Мало того, що чимало житлових об’єктів будується з порушеннями, так ще й лише 4% чернігівських органів місцевого самоврядування отримали подібні повноваження.
Фактично ж ідеться про те, що інспекція державного архітектурно-будівельного контролю створена лише в одному місті — Чернігові. Тому громадам Чернігівщини варто звернути увагу й на дозвільне впорядкування — акуратно підштовхують до цієї думки міністерські аналітики.
«Є перспектива, що й далі Чернігівщина буде серед перших у створенні об’єднаних громад. Адже від цього напряму залежать їхній розвиток і добробут людей», — підсумував Микитась.

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини