Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:24:30

Депутати проголосували за "Програму молодіжного житлового кредитування в місті Чернігові на 2018-2022 роки"

26.10.2017   12:25

26 жовтня, розпочала свою роботу двадцять четверта сесія Чернігівської міської ради сьомого скликання. На пленарному засіданні присутні 39 депутатів.

У порядку денному – 24 питання, які підготували структурні підрозділи Чернігівської міської ради. Крім того, міська рада включила до порядку денного 2 додаткові питання:
про внесення змін до структури виконавчих органів міської ради;
про внесення змін до рішення міської ради від 27 жовтня 2016 року № 12/VII-13 «Про Програму підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2017 рік” зі змінами (№ 18/VII-1, № 21/VII-3). 

Крім того, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зачитав повідомлення щодо обрання депутата міської ради Вадима Соколюка головою фракції у міській раді Політичної партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ».

Після затвердження порядку денного сесії першим питанням депутати міськради розглянули питання «Про Програму молодіжного житлового кредитування в місті Чернігові на 2018 - 2022 роки».

Депутати 38-ми голосами затвердили «Програму молодіжного житлового кредитування в місті Чернігові на 2018-2022 роки».
Фінансування цієї програми з міського бюджету на 5 років передбачено в розмірі 15 млн грн.
Така програма в місті існує вже досить давно. Термін дії минулої такої ж програми вже закінчився. Попередній раз ця програма була прийнята у 2012 році на 5 років з фінансуванням у 6,7 млн грн.
Програмою передбачено пільгове молодіжне кредитування та надання кредиту з терміном погашення до 30 років. Скористатися Програмою можуть особи, віком до 35 років, які перебувають на квартирному обліку, тобто визнані такими, що потребують покращення житлових умов. Тоді особа або молода сім’я може подати документи в Чернігівське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» для участі в цій Програмі.
На виконання програми з міського бюджету в 2018 році буде виділено 2 млн грн, 2019 р. – 2,5 млн грн, 2020 р. – 3 млн грн, 2021 р. – 3,5 млн грн, 2022 р. – 4 млн грн. 
У результаті виконання Програми очікується поліпшення житлових умов молоді Чернігова. Цієї суми вистачить на будівництво (придбання) 1590 кв. метрів загальної площі. Це означає, що житлом буде забезпечено близько 25 молодих сімей та одиноких громадян Чернігова.
У період з 2013 року по перше півріччя 2017 року мешканцям Чернігова на будівництво (реконструкцію) та придбання житла було надано 23 пільгових довгострокових кредити в сумі 10,31 млн грн. З міського бюджету за цей час отримано 3,49 млн грн, що дозволило повністю профінансувати 3 кредити на загальну суму 1,34 млн грн та співфінансувати (2,15 млн грн) ще 9 кредитів. Решта 11 кредитів були профінансовані виключно за рахунок коштів державного та обласного бюджету. За допомогою пільгового довготермінового житлового кредитування вже поліпшили свої житлові умови – 213 мешканців Чернігова.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.