Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:26:22

Чернігівщина - серед лідерів децентралізації

19.10.2017   08:25Агенцiя

Перша п’ятірка у рейтингу областей щодо формування ОТГ виглядає так: Хмельницька, Житомирська, Чернігівська, Волинська, Дніпропетровська області.

Крім того, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко повідомив, що надходження до загального фонду всіх місцевих бюджетів України за 9 місяців цього року становлять майже 135 мільярдів гривень.
Якщо порівнювати з минулим роком, то приріст склав понад 31 мільярд гривень, або + 29,8%. Власні доходи місцевих бюджетів 366 об’єднаних територіальних громад зросли в 1,8 рази, або на 2,8 мільярди гривень, та склали 6,3 мільярди гривень.

За словами Віце-прем’єра, децентралізація у сфері освіти також має помітні зміни.

– У порівнянні з минулим місяцем в Україні на 26 опорних шкіл стало більше. Тепер їх налічується 441, з яких 135 створено в об’єднаних територіальних громадах, – зазначив урядовець.

Набирає темпів і такий інструмент розвитку як співробітництво територіальних громад. За попередній місяць ще близько 30 громад уклали 9 договорів про співробітництво. Загалом в Україні укладено 104 договори про співробітництво, сторонами яких є 487 громад. Сфери, в яких вони об’єднали зусилля, – ЖКГ, благоустрій, пожежна безпека, освіта, охорона здоров’я, соціальне забезпечення.

– Громади впевнено вирішують питання організації надання на своїй території адміністративних послуг. Моніторинг зафіксував створення 46 Центрів надання адміністративних послуг саме в ОТГ. Усього в Україні на різних рівнях функціонує 715 ЦНАПів, – розповів Зубко.


Довідково:
Моніторинг здійснюється для забезпечення публічності процесу реформування, його результатів, а також для того, аби кожен регіон і кожне відомство, відповідальні за ті чи інші сфери реформи, могли оцінити результати виконання ними завдань. Детальніше ознайомитися з даними Моніторингу можна за посиланням.



За інформацією Прес-служби Віце-прем’єр-міністра України

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини