Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:58:38

Пенсійний фонд вже перерахував пенсії по-новому. ВІДЕО

10.10.2017   12:18Агенцiя

Президент Петро Порошенко підписав закон про пенсійну реформу. Її називають наймасштабнішою за останній час, адже зміни вносяться до близько тридцяти законодавчих актів. Це нові вимоги до страхового стажу, «осучаснення» пенсій, зростання мінімальної виплати. Пенсію з урахуванням підвищення цього місяця отримають майже триста двадцять тисяч жителів області.

субсидії

субсидії

Чи вистачає вашої пенсії на все необхідне? Запитання, яке відверто дивує більшість пенсіонерів. Віктор Ігнашков живе вдвох із дружиною, заздалегідь очікують труднощів у опалювальний період. Віктор Ігнашков, пенсіонер: «У нас одна пенсия уходит на оплату всех этих коммунальных, а вторая – лекарства, еда, не говоря об одежде уже». Тетяна Горячева підвищення виплати чекає з нетерпінням, адже пенсії, каже, вистачає лише на найнеобхідніше. Тетяна Горячева, пенсіонерка: «На что – в основном, на питание. З одягу – донашиваем то, что есть, коммунальные, конечно, много забирают. У меня не минимальная пенсия, но и не такая большая. Хотелось бы побольше. На работу устроиться очень сложно пенсионеру, а если предложат – маленькую зарплату, целый день работать – это тяжело для пенсионера».

Тож не стільки про реформу загалом, скільки про підвищення пенсій говорять ті, хто отримує ці виплати. І вони дійсно зросли з 1 жовтня – «заднім числом», проводяться перерахунки, так зване «осучаснення» пенсій. Тим, хто вже отримав пенсію у жовтні, зроблять доплати, причому в цьому ж місяці. Мінімальна пенсія зросла на 140 гривень і становитиме 1452 гривні. Юрій Юрченко, начальник головного управління Пенсійного фонду в області: «Органи Пенсійного фонду вже здійснили перерахунок пенсій, зараз друкуються відомості, найближчим часом пенсії будуть виплачені нашим пенсіонерам. Працюючі пенсіонери, які зараз отримували 85% пенсії, будуть отримувати з 1 жовтня повністю всю свою пенсію».

Діятимуть нові вимоги до страхового стажу. Зараз при нарахуванні пенсії кількість відпрацьованих років множиться на коефіцієнт 1,35%, а з першого січня буде множитися на одиницю. Тим, хто виходитиме на пенсію у 60, потрібно буде мати 25 років страхового стажу, і кожні 12 місяців ця вимога зростатиме аж до 35 років. Якщо не вистачає, то два роки можна буде докупити, сплативши страхові внески за цей період. Що ж до різниці між трудовим і страховим стажем (таке поняття існує з 2004 року), то вони фактично тотожні, каже Юрій Юрченко. Юрій Юрченко: «Для того, щоб мати необхідну кількість стажу, буде зараховуватися і трудовий стаж, і страховий стаж, і навчання на стаціонарі в державних закладах освіти до 2004 року, догляд за дитиною до 3-х років, служба в армії».

Період роботи, коли людина офіційно не оформлена, до страхового стажу не зараховуватиметься, а на роботодавця в цьому випадку чекають штрафні санкції.

" frameborder="0" allowfullscreen>

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини