Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:05:41

У Чернігові у позачерговому списку на отримання житла 12 сімей учасників АТО

03.10.2017   15:08

У Чернігові на квартирному обліку перебуває 6452сімʼї, з яких: на загальних підставах – 3171 сімʼя, у першочерговому списку – 1596 сімей, у позачерговому списку - 1685 сімей.

Щомісячно вся оновлена інформаціящодо черговості розміщується на офіційному веб-сайті Чернігівської міської ради. Про це повідомив начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик сьогодні на розширеній нараді за участю Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка та керівників структурних підрозділів та комунальних підприємств міськради.

За словами Михайла Католика, порівнюючи кількісні показники за останні три роки, можна зробити висновок, що кількість громадян, перебуваючих на обліку, значно не змінилася. Також спостерігається позитивна тенденція до зменшення квартирної черги.

На загальних підставах – 3171 сімʼя (перша сім¢я з 19.04.1976 р.); першочергово – 1596 сімей (перша сім¢я з 02.07.1984 р.), а саме: одинокі матері – 298; багатодітні сім’ї – 244; по захворюванню – 217; учасники бойових дій – 195, серед них 198 воїнів АТО (три особи обліковуються за іншими пільгами); учасники бойових дій у зарубіжних країнах – 159; педагогічні працівники – 113; ветхе житло – 104; інші пільги – 266 (ветерани праці, сім’ї при народженні близнят, малолітні в’язні концтаборів, поліція, інваліди праці І-ІІ гр., МНС, прокуратура, ДПнС), позачергово – 1685 сімей (перша сім¢я з 5.08.1981 р.), а саме: переселенці із радіоактивно забрудненої зони – 555; особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС (1 категорія) – 205; учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (2 категорія) – 197; молоді фахівці – 182; інваліди війни та сім’ї загиблих військовослужбовців – 160, з яких: 10 інвалідів війни АТО та 2 сім’ї загиблих; військовослужбовці, звільнені у запас або відставку – 138; сироти – 120; інші пільги – 128 (прокуратура, суд, аварійне житло, інваліди армії, по переводу до іншої місцевості, багатодітні сім’ї, що мають 5 і більше дітей).

Якщо порівняти кількість перебуваючих на квартирному обліку за місцем проживання з аналогічними обласними центрами, то кількість сімей, перебуваючих на квартирному обліку у Сумській та Черкаській міських радах значно більша, ніж у Чернігівській міській раді. А в Вінниці та Херсоні знято з квартирного обліку осіб, що тривалий час не обновляли документи у квартирних справах.

У Чернігові на квартирному обліку також перебувають громадяни, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України:
- у позачерговому списку – 12 сімей, серед яких: 2 – сімʼї загиблих, 10 -  сімей інвалідів;
- у першочерговому списку та загальноміській черзі – 198 сімей.

За поданням управління рішенням виконавчого комітету міської ради створено комісію щодо розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення членам сімей загиблих військовослужбовців, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військових, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Вісім громадян зазначеної категорії отримали кошти, які були перераховані на спецрахунки в ПАТ «Ощадбанк», в сумі 7 млн 405 тис. 354 грн. Всі вони придбали житло та були зняті з квартирного обліку.

У місті 58 підприємств, установ та організацій ведуть самостійний квартирний облік, на якому перебуває 2343 сім’ї. Згідно з рішеннями виконавчого комітету міської ради за звітний період затверджено 12 списків громадян, що перебувають на квартирному обліку за місцем роботи, та ліквідовано квартирний облік 1 організації (ОТКЕ).

В порівнянні з минулими роками: 2015 рік – затверджено списки 16 організацій, ліквідовано 1 квартирний облік, 2016 рік – затверджено списки 12 організацій, ліквідовано 3 квартирні обліки, надано 1 дозвіл на ведення самостійного квартирного обліку (управління Національної поліції).

Упродовж поточного року житлом забезпечено 23 сімʼї, з них: 20 ордерів учасникам бойових дій в АТО, які перебували на квартирному обліку за місцем проходження служби – це співробітники СБУ та військовослужбовці; 3 ордери працівникам установ міста.

За клопотаннями підприємств, установ, організацій міста рішеннями виконавчого комітету міської ради змінено статус на житлові 6 службових приміщень, що надало можливість їх мешканцям використати право на приватизацію. У 2015 році змінено статус на житлові 62 приміщенням, які мали статус службових та гуртожитків, у 2016 році - 33 приміщенням. Скорочення кількості обʼєктів, що змінюють статус, повʼязано з позицією виконавчого комітету міської ради щодо надання дозволу тільки за умови проживання сімʼї в займаному приміщенні 10 років.

У міській раді створений фонд соціального призначення з 30 житлових приміщень та 16 житлових приміщень для тимчасового проживання, які заселені в установленому законом порядку відповідною категорією громадян.

Управлінням здійснюються заходи, націлені на виявлення звільненого житлового фонду. Щомісячно проводиться моніторинг житла, власники або квартиронаймачі якого померли. Також створений реєстр житла, що перебуває в комунальній власності територіальної громади міста.

Постраждалі мешканці житлового будинку № 16 по вул. Попудренка розселені по гуртожиткам навчальних закладів міста: Чернігівського національного технологічного університету - 71 особа, Чернігівського будівельного ліцею - 11 осіб, ліцею залізничного транспорту - 37 осіб, професійного ліцею побуту - 44 особи (всього - 163 особи).

Всі мешканці забезпечені побутовими умовами, на що виділені кошти з міського бюджету та благодійного фонду. Управлінням здійснюється моніторинг сплати зазначеними особами за комунальні послуги. Термін проживання у гуртожитках продовжений до 31 грудня 2017 року. Рішенням виконавчого комітету міської ради матері загиблої в грудні минулого року виділена однокімнатна квартира з фонду житла для тимчасового проживання.

Стан приватизації. На виконання Закону України “Про приватизацію державного житлового фонду за звітний період прийнято та перевірено 439 заяв та справ від громадян на приватизацію житлового фонду. Відповідно оформлено 357 розпоряджень органу приватизації про передачу житла у власність громадян. Крім того, згідно з розпорядженнями органу приватизації було оформлено та видано 401 свідоцтво про право власності на житло.

Станом на звітний період у місті всього приватизовано та викуплено 70831 (всього рахунків – 79235) житлових приміщень, що складає 89,4 % від загальної кількості особових рахунків.

Триває процес приватизації у гуртожитках: по проспекту Перемоги, 205, вулиці Кільцевій, 20, вулиці Генерала Бєлова, 8, від мешканців яких надійшло 26 заяв на приватизацію житла.

Управлінням ініційовано приватизацію кімнат у гуртожитках комунальної форми власності. У гуртожитку по вул. Борщова, 2 вже проведені збори із мешканцями.

Документація по гуртожитку по вулиці Інструментальній, 24-А готується до передачі у комунальну власність. У гуртожитках: по вул. Попова, 11, вул. Івана Мазепи, 37-Г приватизація розпочнеться після отримання технічної документації на ці гуртожитки.

У порівняні з іншими обласними центрами, Чернігів знаходиться на другому місті по кількості приватизованого та викупленого житла (70831).

Михайло Католик також повідомив, що 15 послуг, що надає управління квартирного обліку, наразі передані до Центру адміністративних послуг. Станом на 3 жовтня поточного року з приводу отримання послуг, надавачем яких є управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради, звернулося 1113 громадян.

 
За матеріалами управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини