Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:59:16

Батьки новонароджених чернігівців отримають 5, 10 і 20 тис. грн допомоги від міста

22.09.2017   08:14

Програма підтримки народжуваності в місті Чернігові на 2017-2020 роки депутатами щойно на сесії прийнята з розширенням кола отримувачів допомоги та збільшенням сум.

Відповідно до рішення: у Чернігові додаткову матеріальну допомогу від міста будуть виплачувати при народженні кожної дитини. Якщо вона в родині перша - 5 тис. грн, друга - 10 тис. грн, третя і кожна наступна - 20 тис. грн.

Рішення про виплату прийматиме спеціальна комісія. Цей момент досить гостро дискутувався в сесійній залі. Пропонувалося як зовсім відмовитися від такого "запобіжника", так і виплачувати всім, але у виключних випадках - не "на руки" батькам, а на депозит дитині. Але ці правки не набрали достатньо депутатських голосів.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, який був ініціатором цієї програми і вніс її на розгляд сесії, наголошував на тому, що зміст програми ще до сесії обговорювався з депутатами, в тому числі й на засіданні погоджувальної ради. Програма навмисне зроблена лаконічною, аби вона була максимально однозначна і зрозуміла.  Депутати в ході цих обговорень висловлювали й підтримували думку про те, склад комісії і критерії, які вона буде враховувати, треба виписати окремо. Очевидно, що в такій комісії будуть і відповідальні особи соціальних служб, і представники від депутатського корпусу та громадськості.

Окрім того, Владислав Атрошенко сказав, що погоджується з усіма пропозиціями про необхідність не обмежуватися виплатою допомог, а діяти комплексно. Тобто підсилювати також і підтримку пологового будинку та медицини загалом, пропаганду здорового способу життя тощо.

- Але я  вважаю, що буде більш ефективно, якщо це в нас буде передбачене окремими програмами або рядками в бюджеті, - сказав він. - Більше того: практика останніх багатьох десятиліть європейських країн, де соціально-економічне становище є набагато кращим, говорить про скорочення народжуваності навіть попри цей фактор. Тому треба розуміти, що і сталий економічний розвиток - не єдина передумова для того, щоби ми запобігли фізичному вимиранню української нації. Я переконаний, що тут ціла низка питань, де і духовність повинна бути, і виховання, і відповідальність за наше майбутнє.

«Далі буде йти життя, воно підкаже. Можливо, ми будемо вносити в цю програму коригування, якщо вони будуть  потрібні» - додав міський голова.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.