Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:09:41

На Чернігівщині працювала Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ

31.08.2017   13:08Агенцiя

Питання забезпечення миру, попередження конфліктів, безпеки жінок і залучення їх до миротворчості вчора обговорювали у Чернігівській ОДА з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

На порядку денному — імплементація плану заходів щодо реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Основним розробником проекту регіонального плану заходів є Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Як повідомила представниця Київського офісу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Віолета Велковська, візит організовано з метою вивчення місцевого аспекту впровадження плану дій: «У цьому питанні варто орієнтуватися не лише на країну, а й на конкретну область чи місто. Ми маємо знати, як заплановане втілюється на практиці, які складнощі при цьому виникають».

Регіональний план заходів складається з шести розділів:
- миротворча та мирозахисна діяльність;
- участь жінок у встановленні миру;
- запобігання конфліктам та насильству;
- запобігання конфліктам та насильству;
- допомога та реабілітація постраждалих від конфліктів;
- моніторинг впровадження Національного плану дій.

В області планують створити притулки для жертв насильства. Наразі вже впроваджуються корекційні програми для кривдників та реабілітаційні програми для роботи з жінками та дівчатами, які зазнали насильства. Розгорнуто інформаційно-просвітницькі заходи (тренінги, анкетування, розповсюдження друкованої продукції).

— Чернігівщина може бути зразком консолідації зусиль жінок. Матері героїв, що загинули під час виконання антитерористичної операції, допомагають родинам учасників АТО, а також внутрішньо переміщеним особам, — зазначила заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

Учасники зібрання наголосили, що ефективна реалізація плану можлива лише за активної взаємодії органів влади та громадськості.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини