Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:48:04

Чого чекати населенню від медичної реформи: громадськість Чернігівщини хвилює майбутнє медицини

28.07.2017   10:18Агенцiя

Медична галузь наразі реформується. Відбувається перебудова системи надання екстреної медичної допомоги, розпочато створення первинних центрів медико-санітарної допомоги, госпітальних округів тощо. Про медичну реформу говорили 26 липня під час засідання за «круглим столом», що ініціював комітет Громадської ради при ОДА з питань охорони здоров’я, зокрема його голова Іван Осадців.

Учасників заходу цікавили всі етапи медичної реформи, в тому числі створення та подальша діяльність медичних округів Чернігівщини, їх фінансування.

Наразі найголовніше не кількість госпітальних округів, що функціонуватимуть в області, а чисельність лікарень інтенсивної терапії. На цьому наголосив начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш. Також він поінформував присутніх про основні аспекти медреформи з урахуванням особливостей Чернігівської області (велика територія, складна демографічна ситуація та високий показник смертності).

Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО Микола Дейкун звернувся до членів Громадської ради щодо включення її представників до робочої групи, що займатиметься формуванням госпітальних рад.

Йшла мова і про кадрову забезпеченість. Крім значної нестачі коштів на зміцнення матеріально-технічної бази медичних закладів, області бракує близько 1300 лікарів. Є навіть заклади, які укомплектовані спеціалістами менш, ніж на 50%.

Питанням безпеки члени Громадської ради вважають відновлення повноцінного функціонування обласних станцій переливання крові. Його подальше обговорення відбудеться наступного тижня за «круглим столом».

Учасники заходу дискутували і з приводу оптимізації мережі медзакладів.

Також обговорили необхідність підвищити суму державного фінансування на одного громадянина при проведенні реформування медичної галузі на першому етапі (наразі ця сума складає близько 410 гривень). Потребує додаткових коштів і сама галузь загалом. Аби звернутися до вищих урядових структур, вирішили заручитися підтримкою інших громадських рад. Готується відповідне звернення.

До речі, питання, обговорені під час заходу, розглядатимуться на засіданні Громадської ради у третьому кварталі цього року.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини