Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:11:32

Підготовка до опалювального сезону 2017 - 2018 року

20.07.2017   08:30

У великому залі виконавчого комітету м. Ніжина відбулася робоча загальнообласна нарада з питань підготовки та проведення в Чернігівській області опалювального сезону 2017-2018 року, організації та здійснення заходів щодо погашення заборгованості Державного бюджету з надання субсидій та пільг для населення, відшкодування підприємствам житлово-комунальної галузі різниці в тарифах.

Вказаний масовий захід відбувся за участі народного депутата України, заступника Голови комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олександра Кодоли, заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка, заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергія Сергієнка, представників районних державних адміністрацій області, міських голів, керівників підприємств з вирішення проблемних питань.

Міський голова Анатолій Лінник привітав усіх учасників наради у місті Ніжин, висловив особисту подяку народному депутату Олександру Кодолі та заступнику Міністра регіонального розвитку Едуарду Кругляку за участь у нараді: «Сподіваюсь, цього року ми врахуємо попередній досвід та нам вдасться розпочати новий опалювальний сезон вчасно».

На початку наради Олександр Кодола у своєму виступі зазначив: «У комітеті Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства часто піднімалися питання несвоєчасного розрахунку з боку держави за субсидії. Минулого тижня Верховна Рада прийняла відповідні зміни до Закону «Про державний бюджет України на 2017 рік», які передбачають виділення додаткових 14,1 мільярда гривень на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг. Важливим питанням залишається врегулювання відносин із кінцевим споживачем послуг». Заступник Міністра Едуард Кругляк під час своєї вступної промови підкреслив, що основне завдання уряду, - відпрацювання законів та надання місцевій владі готових інструментів для їхньої діяльності. Важливим кроком у вирішенні питань Едуард Кругляк назвав прийняття закону про житлово-комунальні відносини: «Цей закон досить довго готувався. У другому читання він був відправлений на доопрацювання. У законі розписані відносини між суб’єктами, різні форми договорів. Що стосується в цілому підготовки до зими, - я скажу відверто, - до зими країну готують місцеві органи влади за рахунок місцевих бюджетів. Державних програм немає. Минулий 2016 рік ми закінчили з мінус шість мільярдів гривень», - прокоментував Едуард Борисович.

Серед виступаючих на нараді також були:
-         заступник директора Департаменту економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону України -  Петрунін Дмитро Ігорович;
-         в.о. директора Департаменту ЖКГ та ПЕК Чернігівської ОДА - Борсук Лідія Іванівна;
-         голова Куликівської райдержадміністрації - Ракоїд Олексій Михайлович;
-         заступник директора технічного ПАТ «Чернігівобленерго» - Шульженко Сергій Анатолійович;
-         голова правління ПАТ «Чернігівгаз» - Ярова Алла Артурівна;
-         головний інженер КП «Чернігівводоканал» - Федорченко Юрій Анатолійович;
-   в.о. начальника відділу містобудування архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Борзнянської райдержадміністрації - Богдан Тетяна Василівна.

Так, виконуюча обов’язки директора Департаменту ЖКГ та ПЕК Чернігівської ОДА, Лідія Борсук повідомила, що в цілому область готова до опалювального сезону на 52%. Із 949 котелень, - готові 503. Із 559 км тепломереж, - готові 324 км. Із 670 артезіанських свердловин, - готові 401.

У своєму виступі голова правління ПАТ «Чернігівгаз» Алла Ярова підняла питання раціональності існуючої системи пільг: «Система пільг, яка зараз функціоную в країні дозволяє не економити газ, що, в свою чергу, призводить до некоректності його обліку».

Заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко звернувся до учасників наради з проханням доопрацювати всі поставлені завдання та взяти їх під особистий контроль.

Підводячи підсумки, заступник Міністра регіонального розвитку Едуард Кругляк відзначив комфортну атмосферу наради та професійність виступів: «Особливо радує така тісна співпраця, яка існує між обласною адміністрацією та владою міст. Не хочу щоб це звучало пафосно, - але всі ми працюємо для людей, хоча і знаходимося під постійною критикою».


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини