Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:24:10

Про легку промисловість та реформування країни - під час візиту Володимира Гройсмана до Чернігівщини

09.06.2017   08:23Агенцiя

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман свій робочий візит до Чернігівської області 8 червня, розпочав із відвідин одного з найбільших підприємств текстильної промисловості України -приватного акціонерного товариства «Камвольно-суконна компанія “Чексіл”».

Глава Уряду спільно з Першим віце-прем'єр-міністром – Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівом, Міністром соціальної політики України Андрієм Ревою, головою Чернігівської облдержадміністрації Валерієм Кулічем, головою обласної ради Ігорем Вдовенком, Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком та Президентом-головою правління Української асоціації підприємств легкої промисловості «Укрлегпром» Тетяною Ізовіт оглянули потужності підприємства. Тут Володимир Гройсман також поспілкувався з представниками всеукраїнських та місцевих засобів масової інформації.

Серед обговорюваних питань - стан легкої промисловості. Очільник Уряду зауважив, що галузь потребує значної технічної модернізації, а також зміни системи підготовки кадрів. Необхідна й допомога в освоєнні внутрішнього та зовнішніх ринків. Адже ця сфера має значний потенціал росту і в найближчій перспективі здатна формувати до 2% національної економіки.

- На сьогодні українські «легковики» постачають продукт не тільки на внутрішній ринок, а й за кордон. При цьому це галузь з високою часткою доданої вартості у виробництві, - акцентував Володимир Гройсман і додав: — Внутрішній ринок — це більше 100 мільярдів гривень. Колосальний потенціал. А що стосується технічної модернізації — то треба створити умови, аби підприємства могли завозити сучасне обладнання.

Цікавила журналістів і земельна реформа, яка наразі проходить широке обговорення серед експертів, урядовців та народних депутатів. За словами Прем’єр-міністра, її мета - відродження фермерства та стимулювання розвитку сільських територій:

- Уряд категорично проти продажу землі іноземцям та великим холдингам. Хотів би підкреслити, що реформа буде здійснена спільно з аграріями, з фермерами в інтересах громадян та фермерських господарств. Ми не зробимо жодного кроку, який призвів би до негативних наслідків. Будемо дискутувати доти, доки не знайдемо рішення, яке дасть можливість відродити на селі фермерський рух і зробити малий та середній бізнес на селі реальністю.

Також Глава Уряду підкреслив:

- Треба думати про те, що село - це люди, умови їх життя, що це весь наш агрокомплекс, який потрібно розвивати. Держава зробила ряд кроків у цьому напрямку, і наразі треба перевірити, наскільки адресно прийшла ця допомога.

Ще одна реформа, не менш обговорювана серед громадськості, — пенсійна. Вона передбачає збереження пенсійного віку, збільшення виплат в залежності від стажу, скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів та подолання дефіциту бюджету Пенсійного фонду.

Володимир Гройсман:
- Запропонований Урядом крок - правильний. Він дає відповідь на декілька питань. Перше - збільшення виплат з першого жовтня для дев’яти мільйонів пенсіонерів. Друге - справедливість. Бо зараз немає значення — працював або ні — отримуєш мінімальну виплату. В такій ситуації понад 80% пенсіонерів. Український парламент має схвалити реформу. І я несу повну відповідальність за її успішність.

- Настав час змінювати Україну. Ці зміни відбуваються тоді, коли ми приймаємо рішення і несем за них відповідальність. Іншого шляху немає. Закликаю всіх об’єднатися на цьому шляху, — підсумував Прем’єр-міністр наприкінці розмови із журналістами.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини